Det er stor stemning og fullt hus hos Hanami når vi barnløse ankommer
bryggeveien denne kvelden. Innenfor blir vi stående i stampe i en gjeng på vei
ut, men blir reddet ut av køen, ønsket velkommen og får henge fra oss. På vei
til bordet er det støynivået som er det mest slående.
- Her må det være mange meglere, flirer Per. – Som er vant
til å rope høyest på Børsen, forklarer han til en litt spørrende Tjodunn. (Det
skulle vise seg å være riktig – morgenen etter var det stort bilde av den
hyggelige sidemannen vi hadde snakket med på forsiden av den største næringslivsavisen.)
Det går raskt å få bord, meny og vann i glassene – men så
velger vi å se nærmere på cocktaillisten.
Per bestemmer seg
kjapt for en Japaneese Bloody Mary, mens
Tjodunn spør servitøren om en drink med ingefær og da blir det vanskelig. Hun
leter gjennom hele drinkelisten på jakt etter noe som skal ha ingefær i seg.
– Kanskje denne, Zing-zing – spør Tjodunn og peker på drinken med ingefærøl. – Neida, det er en annen, insisterer servitøren. Men etter et par minutter – må hun gi opp. – Det var sikkert den da.
– Kanskje denne, Zing-zing – spør Tjodunn og peker på drinken med ingefærøl. – Neida, det er en annen, insisterer servitøren. Men etter et par minutter – må hun gi opp. – Det var sikkert den da.
Ja, da så. Vi bestiller og det er det siste vi ser til henne
på nærmere 25 minutter. Nå er det kanskje restaurantfaglig svakt ikke å forstå
at når restauranten også har en bar så tar det uendelig lang tid å få drinker –
men det kunne kanskje servitøren også gjort oss oppmerksomme på – slik at vi kunne vurdere om vi ønsket å
vente så lenge?
- Hun kunne godt kommet bortom, snøfter Tjodunn, for vi har
et par spørsmål rundt menyen. Hvor store er de ulike rettene – hvor mange
retter trenger vi for å bli mette? Men nei da. Vin og mat flommer ut fra
kjøkkenet og til bordene rundt oss. Det ser fristende ut, der vi klamrer oss
til vannglassene.
Endelig får vi øyekontakt med servitøren som gir et lite
nikk og mimer “snart”. Enda godt. Og om ikke lenge sitter vi med digge cocktails på
bordet og har nesten glemt de 25 langtekkelige
minuttene. Men bare nesten. Vi mimrer litt om tidligere restaurantbesøk på Aker brygge og Tjuvholmen i 2014: Vi hadde en hyggelig kveld hos Food Bar på The Thief, vi mesket oss med tapas på Delicatessen ,vi spiste knallgode burgere på Burger Joint - og ble kjempeskuffet på Beach Club.
Men så er det også slutt på langsomheten. Vi får snakke med
servitøren igjen, spør om det vi lurer på og plukker ut et spennende utvalg retter. Sommelieren blir sendt til bordet
og etter en gjennomgang av hva vi har bestilt foreslår hun en hvit newzealender fra Marlborough, Kidnappers Vineyard Chardonnay fra Craggy Range. Tjodunn som
er litt bekymret for fete, eikepregede chardonnayer kan puste ut etter første
munnfull: Frisk og sitrusfruktig i smaken.
Så kommer maten: Først en deilig laksesashimi med
yuzu-pepperolje og wasabirømme. Den ser så lekker ut at finansmannen ved nabobordet lener seg
bort og lurer på hva vi har bestilt. Og den smaker også knallbra! Syre og
spice.
Så følger “Tataki”okse med ingefær og sjalottdressing, softshellkrabbe med wasabimajones og Yakitori-kyllingvinger.
Oksen er helt grei, softshellkrabben er god og wasabimajo’en sparker fra seg.
Yakitorivingene er gode, men litt kjedelige.
- Kommer ikke opp mot verdens beste kyllingvinger på Mission Cantina i New York. Langt i fra, mener Per.
Så var det stopp i serveringen igjen. Vi får tid til å nyte
vinen og høre på stemningen som definitivt ikke synker utover kvelden. Det tar
akkurat litt for lang tid før serveringen er i gang igjen, men makiene med tempurascampi med avokado og
kamskjell med spicy majones, knasende agurk og flygefiskrogn var verdt å vente på.
I etterkant er det lett å se at vi kunne stoppet her, men
menyen til Hanami er stor og innholdsrik med mange spennende valg, så vi plukket
to ekstraretter. Kamskjell fra Hitra med
grønn shiso-dressing, og tempura-scampi.
Ved nabobordet er det opprør. Først kommer kelneren med feil
årgang på vinen de har bestilt fra menyen.
- Og de har ikke
den årgangen som står i menyen engang! Og nå er det kun to flasker igjen av den
vinen vi da heller ville bestille.
Mannen er hoderystende oppgitt.
- Jeg har en følelse av at de kan mer om vin enn vi kan,
hviskeroper Per i lydkaoset. Men så kommer kamskjell og scampi og vi lar igjen
naboene seile i sine egne vinglass.
- Kamskjellene er enorme! Tjodunn ser andektig på
tallerkenen, men etter første bit er hun ikke like henført. Muslingen er god,
men har ingen stekeskorpe. Alt blir litt for mykt og kjedelig. Æsj. Størrelse
betyr altså ikke alt.
Scampiene er greie og ikke minneverdige – det skyldes
kanskje at vi begynner å bli mette eller kanskje at de simpelthen bare er helt greie.
- Jeg aner ikke hva vi skal betale, sier Tjodunn. – Man mister
oversikten når det er mange småretter og man bestiller litt nå og litt da.
Håper vi har penger på kontoen.
Når regningen kommer skal vi betale 2185 kroner for to
cocktails, en vinflaske og store mengder deilig mat. Dyrt? Ja, du får god sushi billigere andre steder i byen, for eksempel på Jonoe ved Ringen kino. Men egentlig hadde vi trodd regningen ville blitt enda høyere etter å ha lest klagene på prissettingen fra andre matanmeldere.
Eneste skuffelsen er at vi ikke fikk med oss et fett børstips hjem, men til det var vi nok for små fisk for stor-haiene på Hanami.
Ut med jobben: Tut og kjør! I alle fall hvis du er megler og vil ropeskryte om ditt siste børskupp.
Enestående gjester: Absolutt mulig å sitte langs baren uten å føle deg alene.
Romantikk: Ikke på lenge har vi sett noen kysse så lidenskapelig på restaurant som det unge paret to bord unna vårt. Så romantisk - absolutt, støy - ingen hindring!
Hjem til Hanami HER
Eneste skuffelsen er at vi ikke fikk med oss et fett børstips hjem, men til det var vi nok for små fisk for stor-haiene på Hanami.
Passer for:
Barnefamilier: Hvis du ha barn som liker sushi, så ja, da kan det gå an.Ut med jobben: Tut og kjør! I alle fall hvis du er megler og vil ropeskryte om ditt siste børskupp.
Enestående gjester: Absolutt mulig å sitte langs baren uten å føle deg alene.
Romantikk: Ikke på lenge har vi sett noen kysse så lidenskapelig på restaurant som det unge paret to bord unna vårt. Så romantisk - absolutt, støy - ingen hindring!
Hjem til Hanami HER
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar