Prima pasta!
Tjodunn har snakket om Trattoria Popolare i hele år, som
en av restaurantene vi bør besøke i 2014. Per har av ukjente grunner vært litt
mer reservert, men nå, en travel førjulsettermiddag sitter vi her i de gamle
direktørlokalene til Schous Bryggeri helt nederst i Trondheimsveien.
Vi har hørt mye fra bekjente om maten på Trattoria
Popolare – rustikk, ærlig italiensk kost, der pastaen blir karakterisert som «suveren».
Andre har ikke vært like panegyriske, men alle har vært enige om toppscore på
sjarm.
For sikkerhets skyld har vi bestilt bord for
lørdagslunsjen, men det hadde ikke vært helt nødvendig. I det flotte
restaurantlokalet er det knapt halvfullt, men etter hvert dropper flere
spisegjester innom.
- Dette ser jammen ut som et sted med sjel! Kan minne
litt om småskalarestauranten Lokk ved Rockefeller. Eller kanskje heller en folkelig
italiener på Manhattan, sier Per, og ser rundt seg: Høyt under taket, hvite
vegger, fliser på gulvet og en noe minimalistisk innredning. Kjøkkenet er
plassert bak en glassvegg ved inngangspartiet, der den brede trappen svinger
seg opp til middagsrestauranten i 2. etasje.
- Vil du spise
der, må du reservere, sier servitøren når han kommer med vann og menyer til firemannsbordet vårt. Vi har med oss en ekstra gjest i dag, nemlig Storms kamerat Kjartan, som absolutt har vært ute på restaurant før.
Gutta lander raskt på ravioli med spekeskinke og hver sin
italienske appelsinbrus. Vi voksne vil prøve oss på husets antipasti for to
personer (298 kr), samt Vitelli Tonnato og oksehaleravioli.
Etter et lite foredrag fra Per om italiensk fotball generelt, og Totti spesielt, lander heldigvis maten på bordet ganske raskt.
Favoritten blant antipastien viser seg å være rødbeter servert med en kremet
ost av ku- og geitemelk. Men også gresskar med oksetunge, kikerter med
blekksprut og et utvalg av italienske pølser faller i smak - om enn i
varierende grad. Blekksprutretten er nok den vi kjemper mest med.
Guttas ravioli er ikke en innertier. Fyllet smaker rart, er de to gutta enige om. Kanskje de heller skulle valgt dagens pasta med oksekjaker?
Vitelli Tonnato’en viser seg å være slik vi ønsker at den
skal være: Det kalde lyserosa kalvekjøttet dekker hele den avlange asjetten, og
er overstrødd av parmesan, kapers og tunfiskmajones. Men mengden, da! Det viser
seg nesten å bli for mye av det gode.
Trattoria Popolare er en del av restaurantimperiet til
Arikan Newzat, mannen bak både Arakataka, Olympen (Lompa), Schouskjellern
mikrobryggeri, Ylajali, der kjøkkensjef Even Ramsvik har ført restauranten til
Michelin-stjerne, og Cafe Tekehtopa HER .
Nyhet: I mars 2015 åpner forresten selskapet en
ny restaurant ved Mathallen på Vulkan. Profilen skal være husmannskost, og
sikre kilder forteller at uteserveringen, den blir stor…
De voksne spiser seg mette og mer enn det. Eneste skår i gleden er at vi ikke orker å spise opp pastaen til gutta - den er, som Pers oksehaleravioli, helt perfekt!
Pris:
Antipasti, tre ravioli, en Vitella Tonnato, tre
brus, ett glass vin og to kaffe: 1158 kroner.
Passer for:
Barnefamilier: Går bra. Her er god plass mellom bordene,
og hvis de små er litt avanserte i matveien, er det mye godt å velge i.
Ut med jobben: Absolutt. Men husk at dere må reservere,
sjansene for å få plass på drop in i 1. etasjen er nok begrensede. Veldig bra
sted for en vennegjeng som vil spise og drikke godt for en ikke altfor dyr
penge. Middagsserveringen tilbyr en fireretter med antipasti, primi piatti,
secondi piatti og dolche til 395 kroner. Eller en toretters delemeny til 295
kroner.
Romantikk: Hey, er det noe italienere kan, så er det
amore! Bra sted for en kjæreste-date! Og for ikke å måtte skrike til hverandre pga akustikken - må dere sitte tett sammen...
Hjem til Trattoria Popolare HER
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar