torsdag 9. oktober 2014

Uke 40 - Burger Joint på Aker Brygge


Oslos dyreste burger - er den verdt 290 spenn?Utenfor jobber asfaltcowboyene på spreng for å gjøre Holmens gate presentabel etter lang tids anleggsvirksomhet. Oljelukten river i nesen idet vi snirkler oss vei til trappen som fører ned til Burger Joints intime lokaler ved siden av Beer Palace og Underbar på Aker Brygge.


Vi har hørt mange lovord om den siste tilveksten av steder som forsøker å løfte burgere til et høyere nivå. Denne gangen har vi i tillegg til Storm (9) med oss jevnaldrende Alfred, som skal hjelpe til med vurderingene.

Vi benker oss rundt et av de tre større bordene i restaurantrommet, som har plass til et tyvetalls gjester. Serveringsdisken er plassert inne i veggen av en Airstream caravan, som er med på å gi en god USA-atmosfære.

- Kjøkkenet er inne i en slags campingvogn! Hvor kult er det?!?! De to gutta hopper opp og ned av pur entusiasme.

I hjørnet henger en stor TV som viser NHL-hockey, noe som også gir tommel opp av 9-åringene. Når de i tillegg får teste
engelskferdighetene når vi skal bestille hos den trivelige amerikaneren bak disken kan dagen nesten ikke bli bedre.

Hittil i år har vi opplevd både topper og flopper på burgerfronten i Oslo. Vi har spist knallgode burgere på Munchies, Illegal og Døgnvill. Gode sliders på Eldhuset. Blitt litt skuffet på Nighthawk Diner, hatt en middels opplevelse på Food Bar på The Thief, og vært veldig kritiske til det Beach Club hadde å tilby.

Burger Joint reklamerer ivrig med sitt fokus på kvalitet, og samarbeidet med lokale leverandører. Slakteren Strøm-Larsen leverer høyrygg og bog til burgerkjøttet, Aksel Brun hos Baker Brun lager burgerbrødet,mens isen i milkshakene kommer fra Kulinaris. Så når vi nå sitter med menyen, er vi spente på om burgerne vil innfri.

- Jeg hadde ikke tenkt å ta den, men når den først står på menyen, så er det vanskelig å la være… Tjodunn går for selveste flaggskipet: The Fifth Taste til hele 290 kroner kommer med en real bit
stekt foie gras på toppen av en 200 grams burger. Tilbehøret er karamellisert løk og trøffelmajones.
Foie gras på burger har hun spist før, hos stjernekokk Daniel Boulud i London. Den hadde mye mindre foie gras som liksom smeltet inn i burgeren. Boulud-burgeren har “beef patty, foie gras, red wine braised short ribs, truffle, frisée horseradish mayonnaise, confit tomatoes and black onion seed bun. £23.00” og anbefales.

Så hvordan klarer The Fifth Taste seg? Burgeren er god, men Tjodunn er usikker på om fois gras’en klarer å skinne tilstrekkelig til at det er verdt å legge den på burgeren her. Forsvarer den prisen på nesten 300 kroner? Tjaaa.

Per velger The Chili Bomb, 200 grams burger med texas chili, frisk løk, grillet grønn chili, cheddar ost, sour cream og tortilla chips. Burgeren har meget løs og fin konsistens, er rosa i midten og stekeskorpen er tydelig. – Jeg vet ikke om jeg helt liker crunchy tortillachips på burgeren, men helt borte vekk er det ikke.

Storm trår til og vil ha stor voksenburger, han også: Det blir Bacon Surprise med sprøstekt bacon, sveitserost, stekt sjampinjong, salat, tomat og stekt løk. Den blir borte på et blunk, og får tommel opp.

Alfred velger barnevarianten BJ Baby Burger, med 120 gram kjøtt, syltet pickles og ketchup. Hans dom er klar: Like god som hos Mac’ern. Og det sier ikke så lite, når det kommer fra denne karen…

Vi har også bestilt kyllingvinger, fries med rosmarin og hvitløksalt, samt løkringer. Sistnevnte er de beste vi har spist i år! Tempura-røren er tynn, og løken er fortsatt fast og den gode løksmaken er dominerende. Vingene kommer med indonesisk dip, vårløk og creme fraiche. Passe sterke, og de faller i smak hos alle fire. Fries-en er også godt innafor, sprø på utsiden, myke inni, men hvitløk og rosmarinen kjente vi egentlig ikke så mye til.

- De må få pluss for at maten kom så fort!
Det gir bonuspoeng fra sultne skolegutter. De synes flere spisesteder skulle være en kombinasjon av restaurant/gatekjøkken.

- Og så ble vi fort ferdige og slipper å sitte så lenge ved bordet, sier Storm. – Det må jo også telle positivt?!?
Jo, vi er enige om at det var en bra burgeropplevelse, men prisen er stiv! Du får to burgere på Munchies for prisen av én på Burger Joint!!! Nykommeren på Aker Brygge stiger nok opp på pallen smaksmessig, når det gjelder håndholdte burgere, men må se seg slått av en annen nykommer Munchies og oldtimeren Illegal. 

Pris: 2 fanta, 2 cola light, 1 BJs Baby, 1 Bacon Surprise, 1 The 5th Taste, 1 The Chili Bomb, 1 Continental fries, 1 Onion rings og 1x6 Chicken Wings: 1088 kroner.

 
Passer for:

Barnefamilien: Absolutt en meny som pleaser både store og små. Pluss for en barneburger for de småspiste.

Single: Jepp – her er det små bord du kan henge ved og få deg en øl og burger.

Ut med jobben: Med mindre du jobber i enkeltmannsforetak – kan det bli trangt om plassen. Men jobber du i nærheten kan dere jo satse på take away.

Romantikk: Kanskje særlig for USA-elskere. Billigere enn å dra over dammen, men likevel med plenty amerikansk stemning, mat servert ut av en foodtruck og amerikaner bak disken. Ikke amerikanske priser, dessverre.

Hjem til Burger Joint: HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar