torsdag 30. oktober 2014

Uke 43 - Torggata Kennel Klubb, avansert pølsebar i sentrum

 Who let the dogs out???
-  Wow! Her er det blitt utrolig fint!

Etter en tur på kino, førpremiere på foodie-feelgood-filmen "Chef" med Tjodunns favoritt Jon Favreau – som vi triller en koselig 4’er for, er vi på vei hjemover til fots gjennom byen. Wow-faktoren ligger i Torggatas forvandling fra litt skummel kebabgate med tilbud om diverse ulovlige stimulans på gatehjørnene, til brostensbelagt og velopplyst gate med spennende spisealternativer.
Og selv om vi har spist Hitchhikers digge Cuban sandwicher før filmen, vekker kombinasjonen spasertur og kveldsluft appetitten igjen.

Vi går forbi Torggata bad og ser lengselsfullt opp mot en all time favourite Lokk

- Jeg er litt småfysen, innrømmer Tjodunn. Lenger borte i gaten ligger vietnamesiske Da Lat med sine deilige supper og Taco Republica med håndrullede tacos.

Per er ikke vanskelig å overtale, men hva skal man velge? Vi tusler forbi Crow bar og stopper utenfor hundehuset på fortauet og Torggata Kennel Klubb. Pølser!! Vi åpner døren og kikker inn i lokalet.

Inne under lyslenken sitter en jentegjeng og diskuterer bladabonnementer, abo-gaver og hvorfor i all verden et bra magasin som Elle Decoration kunne bli nedlagt! (dette varmer et par gamle printhjerter.) I det borterste hjørnet har et par helt tydelig en romantisk aften og har gått fra pølsevev til tungetango. Ved baren sitter tre kompiser som nok er mer opptatt av øl enn av maten denne kvelden.

- Jeg tror dette passer perfekt akkurat nå, mener Per og bestiller to IPA fra mannen bak disken. Det er litt fomling og fikling, men han forklarer unnskyldende at han bare er vikar.
Et par med et bjeffende veskedyr kommer innenfor og lurer på om de kan ha med hunden på pølsespisingen.  – Ironisk nok, siden stedet heter kennelklubb, men dessverre…

- Men han er så liten og søt, argumenterer damen. – Og mange andre steder lar oss ha ham med…
- Det er fortsatt ikke lov å ha med dyr på spisesteder, sier Kennelklubbrepresentanten
tålmodig – og vi er såpass nystartede at vi venter på Mattilsynet, så det er helt uaktuelt. Men han er velkommen til å benytte seg av hundehuset utenfor.

Det blir for røft for veskedyret, så trioen fortsetter videre langs brostenene.

Du kan velge mellom flere tilbehørstyper og pølseslag på menyen til Kennelklubben. Pølser: Wiener, grill, kreolsk chili, bratwurst (koster 10,-  ekstra), og soyapølse til Veggie'n. (Pølsene blir levert  fra ulike leverandører bl.a. Meterpølser og Strøm Larsen.)

Og tilbehørsvariantene er: Spansk med stekt potet, aioli og manchego, Asian med kimchi og chilimayo, Veggie soyapølse med grønnkål, cherrytomat, pinjekjerner i sweet chilimarinade, Completo med  avokado, surkål og tomatsalsa og French med karamellisert løk, trøffelaioli og  grov  sennep.

Vi bestiller en spanjol og en asiat  -  og litt ukoordinert gikk vi  for samme pølsa, en kreolsk chili. IPA’ene blir med bort til vindusplassene hvor vi lesker oss, dinglet med bena og observerer gatelivet utenfor.

Med et pling i klokka signaliserer pølsemannen at hot dog’ene klare for avhenting. De blir servert i røde plastkurver (hundekurver), en pølse i hver kurv.

- Jeg synes de så freshere ut på menyen enn i virkeligheten,  mumler Tjodunn, men lar seg ikke avskrekke og gjør et innhogg i asiaten. – Men riiimelig sterk kimchi, ja!
Spanjolen til Per får heller ikke være i fred særlig lenge. – Nam. Likte manchegoen sammen med pølsa, nikker han.

  Halvveis bytter vi og etter en kimchibit glitrer svetten på neseryggen. – Ville nok helt klart valgt den asiatiske om vi skulle hatt en til, gliser Per fornøyd og strekker seg  etter IPA-boksen.

- Men var pølsa ikke litt tørr? Er den for hardt eller for lenge stekt? Eller skal den være sånn? Ikke helt innertier, mener Tjodunn og Per sier seg enig.

- Men morsomt konsept – og om vi sammenligner med Wurst, (også den i Torggata, men litt nærmere sentrum)– har jeg mer tro på Kennelklubben.

Fordi vi valgte samme pølse og testgrunnlaget dermed ble litt spinkelt blir det et kjapt lunchbesøk dagen etter for å kvalitetssikre.  Ny mann bak disken og denne gangen tester vi en bratwurst  dresset opp som franskmann. Selv om du må legge på en tier for wursten, er det en bedre og saftigere helhetlig smaksopplevelse.

Og – dagens betjeningen er helt klart mer pølsevant og presenterer et betydelig lekrere resultat i plastkurven enn pølsemannen  fra kvelden før. Etter litt smalltalk får vi også vite at Torggata Kennel Klubb har et lunchrush og så et etter jobbenrush – og ellers et jevnt sig av kunder. Det er en god blanding som besøker pølsebaren, her finner både unge og et noe voksnere klientell tonen. Når det gjelder klubb-konseptet er klientellet yngre.

Men er det litt dyrt? Tipper du blir mett av to pølser per person – så da er det vel ikke så ille? Burde muligens hatt flere brød å velge mellom, men nå tenker vi mer på innmaten enn på wrappingen. Det blir ikke noe klubbing denne gangen, men sjekk facebook-sidene for å se om du finner et arrangement  som trigger – her er det mye forskjellig.

Pris:
En Asian, en Spanish, to øl: 274 kroner

Passer for:


Barnefamilier: Pølse er aldri feil – men tilbehøret kan være i røffeste laget for sarte barneganer. Be om strippa variant til småtassene.

Vegetarianere: Jepp – soyapølser  til folket!

Etter jobben: Ja. Plass til en 30-40 stykker  - laid back stemning og hyggelig betjening. Øl og pølser -  og  et langbord – what’s not to like?

Single spisegjester: Ja. Her kan du både få spise i fred om du er alene – eller ha muligheten til å få kontakt med andre når du dingler i vinduskarmen.

Romantikk: Tja – paret i båsen  lengst inne i hjørnet hadde rosa skylapper og ville vært romantiske hvor som helst, men direkte romantisk – nope, det er ikke noe vi kan beskrive Kennelklubben som.

Hjem til Torggata kennelklubb HER

5 kommentarer:

 1. hei, har du sluttet med "3 kjappe"?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Nei - vi har egentlig ikke det, men fordi det tok så lang tid å få ut svar fra enkelte serveringssteder så glapp det for oss. Men - vi synes 3 kjappe er spennende lesning - så det skal herved gjeninnføres! Takk for påminnelsen. :-)

   Slett
 2. det var godt og høre :) Må si det er mer spennende og lese fra dere enn enkelte aviser! So keep it up!! :)

  SvarSlett
 3. flott blogg, liker denne bloggen

  du skulle hatt slik mal tilbudsvarer.blogspot.com
  skrolle med chrome nettleser

  SvarSlett
 4. flott blogg, liker denne bloggen

  du skulle hatt slik mal tilbudsvarer.blogspot.com
  skrolle med chrome nettleser

  SvarSlett