Kjapt, godt og billig!
Nudeltrådene flyr i lufta mellom kokkens kyndige hender. Det
kunne ligne på en italiensk pizzachef av ypperste klasse, for mannen bak disken starter
med et enkelt deigemne. Men på artistisk vis, ved å slå deigen i bordet,
strekke og dra, forvandles emnet til lange, perfekte nudelbånd.
Det er nesten ikke til å tro at «pizzza-deigen» etter bare et par minutter som
ved magi blir til tynne nudler som deretter serveres til sultne og ventende
kunder etter en kort tur i gryta.
Nudler fungerer bra som hurtigmat, men at det også kan være
artistisk matkunst av ypperste klasse, visste du kanskje ikke? Det gjorde ikke
vi heller, før vi sist sommer besøkte en food court i kjelleren på et av de
gigantiske, luksuriøse shoppingsenterne i Singapore.(Se link til video nederst i innlegget!) Junior hadde akkurat lagt
bak seg en god økt på varehusets innendørs store skøytebane av plast (!) bare
noen meter unna kafebordet, da det var tid for lunsj.
Tjodunn hadde lest seg opp på en av de hotte trendene i New
York, nemlig ramen – eller nudelsuppe. Ekte ramen, en japansk rett som
opprinnelig stammer fra Kina, lages av kraft kokt i flere dager på f. eks. kyllingbein eller
svineknoker, den blandes med nudler, grønnsaker og kjøtt, og serveres
rykende varm. I New York står de innfødte gjerne i kø for å få tak i godsakene.
Ippudo skal være førsteklasses - så Smaken av Oslo gleder seg til en smak av New York i mars.
Ramen i Oslo? Nei, ikke ennå. Men en nudelbar kan du finne.
For er du i Oslo sentrum og ungene maser om McDonalds eller Burger King, da
skal du vite at det finnes et kjapt og sunnere alternativ ikke så langt unna.
Godt for samvittigheten og et bra alternativ for lommeboken også. Så her står
vi i et lite lokale på Solli plass, skrubbsultne og klare for fastfood!
Vinteren 2013 åpnet ekteparet Maria Putak og Knut Rogne
nudellbaren Noodles. Begge to har ifølge Aftenposten lang erfaring fra
Oslo-restauranter i toppdivisjonen, så vi er litt spente på om akkurat det kan
merkes på hurtigmat-kvaliteten.
Noodles har nok mest karakter av et takeaway-sted. For i det
lille, enkelt, men hyggelig innredede lokalet er det bare tre-fire bord. De to småbordene er
okkuperte av folk som venter på å få med seg maten hjem, men det store
seksmannsbordet er – o’ lykke! - ledig. Vi har lyst til å spise på stedet
som vi på forhånd både har hørt og lest bra ting om.
I den varmere sesongen har nudelbaren flere utebord, men er
det fullt der også – er jo maten enkel å ta med til Slottsparken eller til benk
i solen
.
De to unge kvinnene bak disken helt i enden av
lokalet gir oss en rask innføring i hvordan vi skal bestille: Vi skal velge
protein (kjøtt, fisk eller tofu), saus, nudler (eller ris) og grønnsaker fra
menytavlen, varene blir levert inn på kjøkkenet til wokking, og etter få
minutter kommer maten servert i en hendig liten pappkartong. Hele herligheten
for 109 kroner pr. porsjon.
- Veldig smart konsept, mener Per.
Vi finner plassene våre ved bordet, og ikke før vi har satt
oss, så er maten klar. Per går for biffkjøtt, chilisaus, risnudler og dagens
grønnsaker. Tjodunn velger kylling, lemongrass-saus, eggnudler og dagens
grønnsaker, mens 8-åringen vil ha kylling, kokossaus, eggnudler og paprika.
Og - det smaker bra.
Grønnsakene er crispy og lar seg godt gjenkjenne i smaken.
Pers chilisaus er såpass sterk at svetten perler i pannen og kjøttet er mørt.
Tjodunn er helt greit fornøyd med sitt valg, men har spist her tidligere og da smakte det bedre. Junior kjemper seg 1/3 ned i kartongen
før han melder at han er mett. Men så er porsjonen stor også, da.
Nudlene på Solli plass er neppe håndlaget og er nok i 2.
divisjon sammenlignet med de vi spiste i Singapore. Men likevel er det lille lokalet ved siden av
Waynes coffee vel verd et besøk for en kjapp og velsmakende rett.
OBS: Nå blir det nudler til østkantfolket også. Etter planen startes en ny Noodles på Vulkan i Maridalsveien rundt 1. mars 2014.
Pris: 497 kr. for tre nudelretter, en tempura-scampi og tre brus.
Favoritt: Litt synd at ingen av oss kan si nudlene. Vinneren
ble for alle tre ekstraretten vi bestilte: Tempura scampi med chilimajones til
65 kroner. Markant sting av chili i majonesen, og scampien knaste sprøtt mellom
tennene.
Passer for:
Barnefamilier: Ja! Godt og sunt til en billig penge. Og gidder
du ikke lage middag en dag, stikk innom Noodles og ta med maten hjem.
Romantikk: Kort og godt nei! (Tjodunn forsøker seg på at om man er forelsket kan man leke Lady og Landstrykeren med nudelboksen - men Per er steinhard. Nei!)
Ut med jobben: Nei, så sant du ikke er et enkeltmannsforetak er det vanskelig å få plass! Men vil du ha grei overtidsmat, kan
Noodles være tingen. De er kåret til byens beste, nemlig!
Hjemmeside: Noodles
Herlig konsept, denne skal jeg sjekke jevnlig! Lykke til på matturneen!
SvarSlettTusen takk! Så hyggelig å høre. Vi er mottakelige for gode tips - enda mange uker igjen av 2014.
SvarSlett:-)