torsdag 27. februar 2014

Uke 8 - Lokk restaurant ved Rockefeller
Rett og slett forlokkende- Velkommen skal dere være. Vi anbefaler vår tre rettens meny i kveld. Suppen til forrett er.....
Det var da voldsomt! Mens Per fortsatt står og bakser med ytterjakken, har servitøren startet presentasjonen av den anbefalte treretteren på intime restaurant Lokk.

Da vi forsøkte å reservere bord tidligere denne lørdagen fikk vi vite, av kjøkkensjef Markus Storm Dalseg, at kvelden var hektisk - alle bord var booket fra kl. 20. Men to timer tidligere skulle det nok gå.

Og det var vi glade for. Vi har vært på Lokk mange ganger gjennom flere år, og aldri har vi blitt skuffet. Restauranten i Badstugata vis avis Rockefeller åpnet i 2011. Konseptet er en liten meny dominert av rocka supper, gjerne en kjøttgryte, og ellers en treretter som endres ca. hver 14. dag. Prisene er hyggelige, og etter til dels euforiske anmeldelser i de store avisene har gjestene strømmet til i hopetall. Alle gangene vi har vært her, har mange potensielle drop in-gjester blitt avvist i døren.

Vår travle servitør fortsetter i samme høye tempo. 8-åringen er ikke med i kveld, derfor vil vi begge ha en aperitif mens vi diskuterer menyen. Tjodunn får bestilt sin vodkadrink (caipirinha var dessverre umulig, de hadde ikke cachaca), og svensken strener til baren før Per får inntatt plassen ved det dårligste bordet nærmest inngangsdøren. Han må rope-bestille sin dry martini, men snart er heldigvis alt i sin rette orden.

Vel, i alle fall nesten. For vannet glimrer med sitt fravær, og må etterlyses. Det kommer, sammen med Lokks eget nydelige surdeigsbrød. Kulene med urtemør og brunet smør som følger med, er vel snart blitt som en Lokk-signatur å regne, i alle fall har det vært fast innslag siden vårt første besøk i 2011.

Per går for treretteren, mens Tjodunn faller for søringbiff, ikke minst på grunn av navnet. Hun tipper det er "finnbiff, med elg i stedet for reinsdyr" noe servitøren kan bekrefte.
Først kommer suppen, som består av kylling, basmatiris og røykte reker, og tilsatt rekeolje. Deilig, deilig, og akkurat så hot at svetten pipler. Helt på høyden med suppene vi har spist her tidligere. Vinen er en Shäfer Frölich-riesling, som befriende nok fylles opp i glasset uten jålete prøvesmaking.

Pers hovedrett er en fryd for øyet. Ishavsrøyen, servert med rotfrukter, høvlet blomkål, blomkålpure og flygefiskrogn, smaker deretter. Konsistensen er som fløyel.
Like uteendemessig heldig er ikke Tjodunns søringbiff som kommer med saltbakte poteter, tyttebær og rosenkål. Men det gjør ingenting. Retten er vilt god! Vanligvis bytter vi tallerken en gang i løpet av måltidet, men nå vil Tjodunn plutselig ikke!


Vi følger servitørens anbefalinger: Per drikker en hvit Bourgogne, mens Tjodunn er særs fornøyd med sin kraftige Cotes du Rhone.

Treretters-desserten er kaffekrem (kan minne om tiramisu) sammen med sjokoladesorbet og kirsebær. Tjodunn bestiller oster, som er en chevre, en gorgonzola dolche, og en aldeles vanvittig Münster (fransk kittost) som er som årsgammel silo i munnen. Absolutt for viderekommende! Burde nesten komme med advarsel.

Pris: To drinker, en treretter, en søringbiff, en ostetallerken og diverse viner kom på 1444 kroner. Value for money!

Kveldens eneste skikkelige nedtur kommer når vi oppdager ved en tilfeldighet at åpningstidene nå er fra 16.00. Tidligere har vi tilbragt flere late lørdagslunsjer her, med kaffe, kanskje en liten øl, mat og med en bunke papiraviser spredt utover de romslige bordene. Men nei, servitøren kan opplyse om at åpningstidene er justert fra 11 på hverdager og 12 på lørdager, til 16 alle dager (bortsett fra søndag, da det er stengt).


Passer for: 

Barnevennlig: Suppehuer i alle aldre vil trives. Ikke noe i veien for å ta med barn hit, men ikke regn med å finne barnemeny. Vi hadde med 8-åringen hit før jul, da var det hjemmelaget pølse på spisekartet, og det falt absolutt i smak. Se heller ikke bort fra at enkelte av suppene finner nåde hos de små.

Romantikk: Fine rammer for alt fra første date til rusten kjærlighet... :-)

Ut med jobben: Ja, men max 10 - om du ikke bestiller hele restauranten.

Take away - Jepp. Deilig å få med seg suppe eller gryte på boks. Sørg for å hold smør- og suppeforpakning adskilt - smeltet smør på brødskivene er ikke det samme, har vi erfart.

Nightlife: Ja, for Lokk er nok først og fremst et voksensted og ikke bare et spisested. Hva med å ta lørdagsnatten her? Flere bekjente skryter av sen weekendhygge på Lokk, og dette sier restauranten på sin egen Facebook-side:

"Klubb Anker er det faste helgekonseptet på LOKK. Hver lørdag gjester utvalgte platesnurrere restauranten og spiller sine favoritter fra sjangre som pop, r&b, garage, nyveiv, funk og jazz. Klubben rendyrker idéen om et sted man kan sitte til bords og nyte god drikke i godt lag - akkompagnert av kvalitetsmusikk av den rolige sorten. Klubben varer fra 23.00-03.00, har 20 års aldersgrense og vil aldri koste ei krone." 

Aftenens it-karer og LP-spinnere er Burmeister og Fupp, men da har Smaken av Oslo forlatt bygningen...Hjem til LOKKIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar