Jakten på Oslos beste burger - del 3
Grünerløkka koker i den flotte sommerkvelden. Alle
utebordene er tett besatt, og pilsglassene funkler i solstrålene. Kanskje det
er derfor vi sklir inn på The Nighthawk Diner i krysset Seilduksgata-Thorvald
Meyers gate uten problemer. Vanligvis kan det være en liten kamp å komme seg
innenfor, og en stund å vente på ledig bord. Men i dag er det god plass.
– Jeg skjønner det ikke, for egentlig skulle det
vært helt fullt her nå, sier den søte servitøren og ser seg rundt. Vi er bare glad
til, og benker oss rundt bordet langt inne i det avlange lokalet. Tjodunn er opptatt
med andre gjøremål, så dette blir en ren guttekveld på by’n. Storm og Per har
invitert med seg fetter Eilif fra Tromsø - her skal maten få ben å gå på!
Flere ganger tidligere har vi besøkt Jan
Vardøen-restauranten ved Birkelunden. Da den åpnet i 2010 var den en liten
sensasjon, en ekte amerikansk diner der detaljene er nøye ivaretatt. Blant annet er "båsene fra Missouri, takviftene fra Ohio og de sure agurkene fra
Brooklyn. Hver eneste skrue skal være autentisk", skrev Aftenposten i en smått
euforisk anmeldelse ikke lenge etter åpningen.
Vi har både hatt lange frokoster her med venner, og vært innom for en matbit før shopping eller kinobesøk. Ingen av gangene har vi blitt veldig imponerte over maten, men siden vi aldri blir lei av kalorier på amerikansk vis, har vi alltid forlatt dineren med et lite smil om munnen.
Etter å ha studert den rikholdige menyen, blir gutta enige om at det må bli burgere. Selv om det ikke er mer enn et par uker siden vi var i burgerhimmelen på Illegal, kjenner vi at vi må ta en avsjekk også på Nighthawk. Kan de måle seg med burgerne i Møllegata, eller hos Døgnvill på Vulkan?
Eilif og Storm velger begge «The Nighthawk combo» med cheddar, crispy bacon og chipotle-mayo. 9-åringen har tidligere gått i baret ved å velge barneburger, og han ble langt fra mett. Burgeren på barnemenyen er for småspiste småunger, mener han. Derfor blir det en velvoksen variant denne gangen. Per bestiller en «The Blind Cow» med blåmuggost.
Brusen kommer i glassflasker, men colaen er halvlunken. Isbitene smelter raskt, og dermed er sjarmen med glasscola ikkeeksisterende…
Løkringene vi tar som snacks er usedvanlig sprø og luftige. Men vi må jammen lete lenge etter selve løken inni all frityren!
Og hva skal vi si om burgerne? Gode, men langt fra perfekte. De er i fasteste laget, de mangler den løse, mer saftige konsistensen vi fant hos burgerkonkurrentene litt lenger nede i byen. Baconet på «The Nighthawk combo» står i menyen som «crispy», men her er vi langt unna, gitt! De tykke skivene smaker godt, men er litt seige, og med de sløve knivene er det en kamp å komme gjennom. Den store porsjonen med fries er nokså ordinær, sprøheten er ikke helt til stede. Og en liten bagatell, men dog: Asjettene er da altfor små? Halvparten av fries-en havner på bordet når guttungen slåss med burger og bacon.
Selv om maten denne kvelden ikke holdt toppnivå, er det umulig ikke å kose seg på The Nighthawk Diner. Stemningen er jovial og uanstrengt, servicen er på høyden, og her – midt i indrefileten på Grünerløkka – er det alltid mye å kikke på.
Pris:
Tre burgere, løkringer, to brus, en øl: 763 kroner.
Passer for:
Barnefamilier: Ubetinget ja! Eneste minus må være at det ikke kan bestilles bord, selv om det vanligvis ikke er altfor lenge å vente. Menyen er gjort sjarmerende barnevennlig: Der reklameres det med at alle prinsesser og superhelter kan velge nesten hva de vil, og kokkene lager en «superkid-size» porsjon til halve prisen. Og vil de ha noe som ikke står på menyen? Fortell det til servitøren – kanskje de kan fikse det!
Ut med jobben: Slett ikke dumt! Er dere flere enn 10, er det mulig å reservere bord.
B-mennesker: Ja!! Her serveres det fra frokostmenyen i hele åpningstiden.
Romantikk: Ja. Som å være med i en amerikansk film som klassikeren "Da han møtte henne".
Besøk The Nighthawk Diner HER
Hej! Jag skulle sat otrolig pris på om jag kunde låna ett interiör-foto på Nighthawk diner ifrån din blogg till en artikel jag skriver. Bloggen krediteras självklart med länk för fotot.
SvarSlett//Bianca
Hei Bianca,
SlettSå morsomt - klart du kan, men fint om du bruker den nye blogg-adressen vår - ser freshere ut enn den gamle, sjekk ut:
http://www.smakenavoslo.no/uke-23-the-nighthawk-diner-pa-grunerlokka/
Hvor og når kommer artikkelen din? :-)