Juvelen funkler ikke helt
- Det er jammen mange servitører her, sier Tjodunn. – Eller kanskje det bare virker sånn, siden vi er de eneste gjestene?
- Tja, det må vel bety at de venter mange gjester, håper
jeg, foreslår Per, mens vi blar i menyen. Et par stykker henter take away, men
en god stund er vi kun omgitt av servitører i røde vester, sorte bukser og
hvite skjorter før de neste gjestene ankommer restauranten.
Jewel of India ligger
på hjørnet Frognerveien og Oscars gate,
og
er en av Oslos mest populære indiske restauranter. Litt googleinnsats
synliggjorde at stedet har mange fans. Tjodunn har vært her tidligere, men kan
ikke helt redegjøre for hvordan det besøket forløp – bortsett fra at det var en
veldig hyggelig bursdag.
Menyen er full av fristelser. Vi spør eieren Vjay Sharma, om kjøkkenet er fra en spesiell del av India
og får til svar at det er hovedsakelig fra det nordvestlige India – Punjab/Rajastan
– typisk for området er f.eks. tandoriretter.
Også interiøret med rødt og gull er fra samme region. Nydelige dukker er
utstilt i glassmontere.
Storm kan tenke seg barnemenyen – kylling tikka og is. De voksne bestiller to forretter – Chicken
Haryali Kebab, kylling marinert med koriander og mint og grillet i leirovn (89
kr)samt Chicken Pankh, kyllingvinger marinert i yoghurt, sitron og kylling.
Etter at drikkevarene har kommet på bordet er det skuffende nytt fra kjøkkenet –
de har ikke kyllingvinger i dag. Hmmm… Etter en ny titt på menyen ble det Cocktail
Samosa (85 kr.), fylt med poteter, erter, koriander og krydder i stedet.
Servitøren forsvinner ut på kjøkkenet, men fra inngangsdøren
har det begynt å sige på med gjester. Familier, venner, kolleger – og en veldig
internasjonal forsamling. Det går mye i engelsk rundt bordene, men også flere
andre tungemål enn norsk.
Forrettene kommer på felles serveringsfat. Per er sulten og blir
umiddelbart litt skuffet. Tre, små kyllingbiter og to små samosaer sammen med
litt salat. Samosaene er gode – knasende på utsiden og myke med god
koriandersmak inni, men de faller ikke i smak hos minstemann som nå er halvveis
i leseleksa – “Dyr i arbeid”. Kyllingbitene er litt tørre, men ok på smak. –
Jeg skjønner at man ikke får store mengder med kylling i en forrett, men tre
bittesmå biter? Per er fortsatt molefunken, men når hovedrettene kommer på
bordet får pipa en annen låt:
Lam masala kommer i en romslig kobbergryte, Per har tatt
sjansen på medium + styrke, noe som viser seg å være et trygt valg. Faktisk
kunne han ha klart et par knepp til på styrken før brannalarmen hadde gått. De møre bitene av lam faller nesten fra
hverandre, og den fyldige sausen smaker distinkt av kummin og garam masala. Ikke rart at dette er en av Jewel of Indias
spesialiteter!
Tjodunns Tandoori Sangam er et indisk variant av mixed grill
og har i motsetning til forretten mye kjøtt, og også kongereker, og med saus
servert ved siden av. Her er det deilig Seekh Kebab (lammekjøttdeig blandet med
koriander og krydder), Garlic Chicken med skikkelig fraspark, en helt ok
Chicken Tikka og en lammekotelett som er supermør og forsvinner over til den
yngste anmelderen. Barneporsjonen var heller ikke helt stor nok for en sulten
8-åring, tre små kyllingbiter her også – så litt påfyll fra mammas rett må til.
- Jeg foretrekker vel strengt tatt ikke at nanbrødene er så
krønsjy, sier Tjodunn. – Nanbrød skal være mykere og suge til seg sausen fra
tallerkenen, synes jeg. Men de er gode, disse også.
Lokalet er snart fullt av spisegjester ser vi når vi løfter
blikket fra hovedrettene. Men det gjør ikke at servicen blir dårligere – det er
stadig servitører innom bordet for å sjekke om alt er bra og om det er noe
annet vi trenger.
Storm får velge to kuler iskrem og noen må ofre seg for å
teste dessertmenyen – denne gangen ble
det Per, som bestiller kaffe og Mango Delight – mangois med kardemomme.
Og her får han mer enn han har bestilt – for sammen med iskremen er det også frisk frukt og mangopudding. Mangopuddingen er i søteste laget, men isen er god, synes Tjodunn som raskt var ute for en smaksprøve. – Et bombardement av sukker, mener Per, men som likevel skufler i seg alt uten problemer. Barneisen smakte helt topp og har sprinkles på toppen – så tommel opp fra barneanmelderen.
Og her får han mer enn han har bestilt – for sammen med iskremen er det også frisk frukt og mangopudding. Mangopuddingen er i søteste laget, men isen er god, synes Tjodunn som raskt var ute for en smaksprøve. – Et bombardement av sukker, mener Per, men som likevel skufler i seg alt uten problemer. Barneisen smakte helt topp og har sprinkles på toppen – så tommel opp fra barneanmelderen.
- Jeg hadde gledet meg skikkelig, men nå er jeg litt
skuffet, kjenner jeg. Det var helt grei mat, men jeg ble kanskje ikke helt
forført, synes Tjodunn. – Mer preg av
rutine enn av pasjon.
Passer for:
Barnefamilier: Ja. Her har du plass til hele storfamilien.
Styrken på rettene kan varieres – så det
burde gå bra.
Ut med jobben: Ja. Hyggelig lokale og god stemning. Her kan
dere få langbord.
Romantikk: Ja, men litt avhengig av hvor du får bord. Et
toerbord midt i lokalet er ikke særlig romantisk, mens får du bord litt mer diskret
- får du intimitet og kos for to.
Pris: Tre brus, to forretter, en barnemeny, to forretter, nanbrød, raita, to desserter og en kaffe: 1108 kroner.
Pris: Tre brus, to forretter, en barnemeny, to forretter, nanbrød, raita, to desserter og en kaffe: 1108 kroner.
Hjem til Jewel of India: HER
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar