torsdag 8. mai 2014

Uke 18 - Jewel of India ved Solli Plass


Juvelen funkler ikke helt

- Det er jammen mange servitører her, sier Tjodunn. – Eller kanskje det bare virker sånn, siden vi er de eneste gjestene?
- Tja, det må vel bety at de venter mange gjester, håper jeg, foreslår Per, mens vi blar i menyen. Et par stykker henter take away, men en god stund er vi kun omgitt av servitører i røde vester, sorte bukser og hvite skjorter før de neste gjestene ankommer restauranten.
Jewel  of India ligger på hjørnet  Frognerveien og Oscars gate, og
er en av Oslos mest populære indiske restauranter. Litt googleinnsats synliggjorde at stedet har mange fans. Tjodunn har vært her tidligere, men kan ikke helt redegjøre for hvordan det besøket forløp – bortsett fra at det var en veldig hyggelig bursdag.

Menyen er full av fristelser. Vi spør eieren Vjay Sharma,  om kjøkkenet er fra en spesiell del av India og får til svar at det er hovedsakelig fra det nordvestlige India – Punjab/Rajastan   typisk for området er f.eks. tandoriretter. Også interiøret med rødt og gull er fra samme region. Nydelige dukker er utstilt i glassmontere.

Storm kan tenke seg barnemenyen – kylling tikka og is.  De voksne bestiller to forretter – Chicken Haryali Kebab, kylling marinert med koriander og mint og grillet i leirovn (89 kr)samt Chicken Pankh, kyllingvinger marinert i yoghurt, sitron og kylling. Etter at drikkevarene har kommet på bordet er det skuffende nytt fra kjøkkenet – de har ikke kyllingvinger i dag. Hmmm… Etter en ny titt på menyen ble det Cocktail Samosa (85 kr.), fylt med poteter, erter, koriander og krydder i stedet.

Servitøren forsvinner ut på kjøkkenet, men fra inngangsdøren har det begynt å sige på med gjester. Familier, venner, kolleger – og en veldig internasjonal forsamling. Det går mye i engelsk rundt bordene, men også flere andre tungemål enn norsk.

Forrettene kommer på felles serveringsfat. Per er sulten og blir umiddelbart litt skuffet. Tre, små kyllingbiter og to små samosaer sammen med litt salat. Samosaene er gode – knasende på utsiden og myke med god koriandersmak inni, men de faller ikke i smak hos minstemann som nå er halvveis i leseleksa – “Dyr i arbeid”. Kyllingbitene er litt tørre, men ok på smak. – Jeg skjønner at man ikke får store mengder med kylling i en forrett, men tre bittesmå biter? Per er fortsatt molefunken, men når hovedrettene kommer på bordet får pipa en annen låt:

Lam masala kommer i en romslig kobbergryte, Per har tatt sjansen på medium + styrke, noe som viser seg å være et trygt valg. Faktisk kunne han ha klart et par knepp til på styrken før brannalarmen hadde gått.  De møre bitene av lam faller nesten fra hverandre, og den fyldige sausen smaker distinkt av kummin og garam masala.  Ikke rart at dette er en av Jewel of Indias spesialiteter!

Tjodunns Tandoori Sangam er et indisk variant av mixed grill og har i motsetning til forretten mye kjøtt, og også kongereker, og med saus servert ved siden av. Her er det deilig Seekh Kebab (lammekjøttdeig blandet med koriander og krydder), Garlic Chicken med skikkelig fraspark, en helt ok Chicken Tikka og en lammekotelett som er supermør og forsvinner over til den yngste anmelderen. Barneporsjonen var heller ikke helt stor nok for en sulten 8-åring, tre små  kyllingbiter her også  – så litt påfyll fra mammas rett må til.

En frisk raita og to gode nanbrød har vi også
på deling.

- Jeg foretrekker vel strengt tatt ikke at nanbrødene er så krønsjy, sier Tjodunn. – Nanbrød skal være mykere og suge til seg sausen fra tallerkenen, synes jeg. Men de er gode, disse også.

Lokalet er snart fullt av spisegjester ser vi når vi løfter blikket fra hovedrettene. Men det gjør ikke at servicen blir dårligere – det er stadig servitører innom bordet for å sjekke om alt er bra og om det er noe annet vi trenger.

Storm får velge to kuler iskrem og noen må ofre seg for å teste dessertmenyen – denne gangen  ble det Per, som bestiller kaffe og Mango Delight – mangois med kardemomme. 
Og her får han mer enn han har bestilt – for sammen med iskremen er det også frisk frukt og mangopudding. Mangopuddingen er i søteste laget, men isen er god, synes Tjodunn som raskt var ute for en smaksprøve. – Et  bombardement av sukker, mener Per, men som likevel skufler i seg alt uten problemer. Barneisen smakte helt topp og har sprinkles på toppen – så tommel opp fra barneanmelderen.

- Jeg hadde gledet meg skikkelig, men nå er jeg litt skuffet, kjenner jeg. Det var helt grei mat, men jeg ble kanskje ikke helt forført, synes Tjodunn.  – Mer preg av rutine enn av pasjon.

Passer for:


Barnefamilier: Ja. Her har du plass til hele storfamilien. Styrken  på rettene kan varieres – så det burde gå bra.

Ut med jobben: Ja. Hyggelig lokale og god stemning. Her kan dere få langbord.

Romantikk: Ja, men litt avhengig av hvor du får bord. Et toerbord midt i lokalet er ikke særlig romantisk, mens får du bord litt mer diskret - får du intimitet og kos for to.

Pris: Tre brus, to forretter, en barnemeny, to forretter, nanbrød, raita, to desserter og en kaffe: 1108 kroner.


Hjem til Jewel of India: HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar