Raffinert bondepike
- Ehem. Kanskje ikke helt. Litt mer moderne, vel, innvender Tjodunn.
- Melkerampa mottok "Merket for god design" under Designdagen i april i fjor,( et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd). Ikke helt parallelt til bonderomantikken i din barndoms dal?
- Melkerampa mottok "Merket for god design" under Designdagen i april i fjor,( et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd). Ikke helt parallelt til bonderomantikken i din barndoms dal?
God ide. Vi har tidligere spist både på Atelier Asian
Tapas og Barramon, men melkegiganten Tines lille konseptrestaurant har vi aldri besøkt.
Den smilende servitøren ikledd hvitt gammeldags
ermeforkle, viser oss plass ved det blankskurte langbordet, restaurantens
eneste. Her er det meningen at gjestene skal sitte side ved side - om man da
ikke heller tar med seg maten og setter seg ut i vandrehallen. Litt mer å kikke
på der ute, men den gode følelsen av å sitte på ditt barndoms kjøkken - den får
du bare ved det trehvite bordet inne på Melkerampa.
Menyen er uten fiksfakserier. De faste innslagene er
rømmegrøt, ostesmørbrød og ostetallerken. De
andre rettene byttes ut cirka en
gang i måneden, kan servitøren fortelle. 8-åringen er ikke i tvil: Han vil ha
favoritten ostesmørbrød. Per kan tenke seg kremet skalldyrsuppe servert med
brød og smør, og Tjodunn lyser opp når hun får se siste rett på den korte
menyen: Tradisjonell komle med kålrabistappe og flesk. Det er ikke mange ukene
siden hun spiste favoritten på Tranen, og var meget fornøyd. Kan komlene på
Melkerampa være like gode?
Veeel, ikke helt, kanskje. De grå potetballene er litt
deigete og seige. Men sammen med de rause skivene med salt kjøtt, baconbiter og
den supergode kålrabistappen, får retten godkjentstempel. Særlig når
Tine-restauranten selvsagt tilbyr skummet kulturmelk.
Skalldyrsuppen er kokt på reke-, krepse- og hummerskall.
Og nam! Den intense hummersmaken er særdeles fremtredende.
Sammen med et plastglass Nøgne Ø wit, brygget med blant annet appelsinskall og korianderfrø blir det en høytidsstund ved bordet. Plastglass? Ja, ølet kan ikke skjenkes i de ordinære glassene. De har det nemlig vært melk i. Servitøren forklarer at fettet i melken ødelegger ølskummet, derfor plast altså, på det ellers så gjennomførte stedet.
Romantikk: Nei. Ikke inne på selve rampa - om du ikke er av typen som i hemmelighet elsker svigermor med husmorforkle mer enn kjæresten din...
Ostesmørbrødene får umiddelbart tommel opp. Rause
blingser med mye ost servert sammen med en spennende salat. Den syrlige
vinaigrettedressingen sammen med de søte dråpene redusert eplejuice balanserer de tunge smørbrødene godt.
Junior er ikke akkurat overentusiastisk over salat, men her skufler han innpå.
Den hjemmelagde smoothien basert på jordbær og banan, hjelper også godt til.
- Men neste gang vil jeg prøve rømmegrøten, mamma, sier en entusiastisk Storm.
Sammen med et plastglass Nøgne Ø wit, brygget med blant annet appelsinskall og korianderfrø blir det en høytidsstund ved bordet. Plastglass? Ja, ølet kan ikke skjenkes i de ordinære glassene. De har det nemlig vært melk i. Servitøren forklarer at fettet i melken ødelegger ølskummet, derfor plast altså, på det ellers så gjennomførte stedet.
Dessertmenyen er enkel: Is fra Gangstad Gårdsysteri. På
gården som ligger ved Den Gyldne Omvei (www.dgo.no)
på Inderøy i Trøndelag, lages prisbelønt ost og 12 sorter iskrem av egenprodusert fersk kumelk.
Gangstad Gårdsysteri ble etablert i 1998 og ble de første i Norge som fikk autorisasjon for å yste ost av egen kumelk. Det
leveres ost til 90 ulike restauranter og butikker, deriblant altså Melkerampa.
Junior går for kuler med jordbær og sjokolade (mektige saker), mens vi voksne
mesker oss med smaker av lakris, sjokolade, jordbær og rabarbra. Hva smaker best?
Ingen tvil: Lakris-isen!
Pris: Tre hovedretter, en øl, en smoothie, en melk, to
desserter og en kaffe: 640 kroner.
Passer for:
Barnefamilier: Absolutt! Enda mer for miljøet i Mathallen enn bare for menyen. Dersom det ikke er stinn brakke, kan litt større
barn gå på oppdagelsesferd mens de voksne koser seg med maten. Vår junior pilte
bort til Frøya Fisk, kom storøyd tilbake og kunne fortelle alt han hadde fått
høre om storkveiter av mannen bak disken. Han hadde til og med fått se bilder
av noen store rugger på fiskemannens mobil! :-)
Ut med jobben: Selve Melkerampa er litt liten, men ta da gjerne flere av serveringsstedene i bruk. Alle kan kjøpe seg den maten de vil fra Melkerampa eller den restauranten de foretrekker, så kan dere samles ved et av de større bordene i vandrehallen og ha en skikkelig gathering.
Hjem til Melkerampa: Trykk her!
Følg oss på Facebook og Instagram, @smakenavoslo, - og gi oss gjerne ros, ris eller tips til steder vi burde besøke. :-)
Hjem til Melkerampa: Trykk her!
Følg oss på Facebook og Instagram, @smakenavoslo, - og gi oss gjerne ros, ris eller tips til steder vi burde besøke. :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar