Startvansker ved elvebredden
Scener fra et nabobord:
To jenter på rundt 10 og 15 år setter seg ned i selskap
med mor og bestemor. Etter å ha sett litt på menyen bestiller de bacalao, biff
og et par andre retter pluss drikke. Servitøren noterer og forsvinner.
Ikke lenge etter dukker hun opp med drikkevarene og en
kjedelig beskjed – bacalao og biff stod på middagsmenyen som ikke startet før
17, og klokka var bare 15.45.
Temperaturen ved bordet stiger. Gjestene kan slett ikke tenke seg å bestille
noe fra lunsjmenyen og krever bacalao og biff. Etter flere runder uten å få
særlig gehør reiser firerbordet seg snøftende og marsjerer ut fra drikkevarer og regning. Røde i toppen.
Hvem hadde rett? Gjestene som ville bestille fra
middagsmenyen under lunsjen? Servitøren som sa nei?
Vi diskuterte situasjonen, som var under oppseiling idet
vi satte oss ved bordet på Nydalen Bryggeri og Spiseri denne søndag
ettermiddagen. Vår konklusjon? Dette kunne en flink servitør unngått, først og
fremst ved å guide gjestene på rett lunsjspor under bestillingen, dernest ved å
ha vært mer løsningsorientert når krisen oppsto.
Vel, vel. Vi har samme servitør. Som litt biskt møtte oss
med:
- Har dere bestilt bord?
Ikke noe velkommen eller smil er å spore. Nei, vi har
ikke bestilt denne søndagen – men vi har ringt og spurt om det var nødvendig,
og fått beskjed om at det trenger vi ikke tenke på. Og det er mange bord ledige
i lokalet – så det burde kanskje ikke være noe problem?
Servitøren snapper til seg noen menyer som hun effektivt
klasker ned på et ledig bord før hun forsvinner og overlater oss til oss selv.
I dag er Storm byttet ut med en bestemor
– så får vi også sjekket ut om stedet er besteforeldrevennlig.
Litt rart med en sur svenske, funderer Tjodunn – de
pleier jo vanligvis være søte. Men etter å ha vært på Nydalen Bryggeri og
Spiseri tre-fire ganger har vi dessverre truffet opp til flere av arten.
Ja, ja. Det råder ellers god søndagsstemning, både i familien
og blant de andre gjestene på stedet. Her er det barnefamilier, storfamilier,
par og enkeltstående gjester. En skjønn liten gutt i Spiderman T-skjorte suser
lavt mellom bordene, men heller ikke den lille superhelten klarer å fremkalle
smil hos vår blondine.
Nydalen er ikke akkurat Oslos navle, men etter at BI
flyttet hit, det ble t-banestasjon og både 30- og 37-bussen går i et bankende
kjør – er det ikke sååå vanskelig å komme seg hit mer. Det er dessuten hyggelig
å spasere hit langs Akerselva – både ovenfra og nedenfra, sier Tjodunn, som har
førstehåndskunnskap etter flere år på jobb her i nærområdet.
Hun kommer tilbake til bordet for å ta
drikkebestillinger. Per spør om de fortsatt har Matiba-ølet, brygget som en
Mandela-hyllest. Alkoholprosenten er 4,6664, identisk med fangenummeret.
Servitøren unngår øyekontakt og lar blikket feie rundt i lokalet, mens hun
forklarer at ølet ikke er klart før i neste uke. Hun svarer godt og presist på
alle øl-spørsmål uten å se på noen rundt vårt bord i alle fall. Det blir en
Blond og en IPA – begge fra eget bryggeri, samt en sjåførbrus.
Mormor får deilig burger, grovmalt og perfekt stekt.
Burgerbrødene er myke med sprø skorpe og salaten crispy. En lykkelig Per har
for annen gang gått for bangers and mash (hjemmelagde pølser og potetmos) i et
lite hav av øl- og løkbasert sjysaus. Tjodunn satser for første gang på BBQ
pulled pork sandwich og tror selv hun er vinneren av de tre. Salt, søt,
røykesmak med kjøtt som faller fra hverandre sammen med sylskarp, syrlig løk
gir det en smaksbonansa i munnhulen. Tallerkenen inneholder også burgerbrød,
gode fries med skall og en litt tja coldslaw, som får stå i fred på tallerkenen
uten at hun savner den et sekund.
Tre retter og tre vinnere. Vi må vel konkludere at dette
var et vellykket lunsj/middagsbesøk, selv om nabobordet nok neppe var enige i
dette denne søndagen. En hyggelig mannlig servitør rydder av bordet og vi
betaler. 631 kroner for tre er ingen upris. Vi er alle for mette til å bestille
dessert, men Per mener det ikke er så farlig. Han har smakt Guinness
sjokoladekake med pistasjis her før og var ikke imponert.
Nydalen passer for:
Barnefamilier – ja, men ikke spesielt barnevennlig meny,
selv om noen valg som fish and chips, skinke og hamburger kanskje kan falle i
smak. Definitivt besteforeldrevennlig – mormor gir tommel opp!
Ut med jobben – perfekt. Her er det plass til mange og
god mat til ålreite priser. Man kan også bestille omvisning i mikrobryggeriet med smaking av øl.
Romantikk – bra for ølhunder med sans for solid mat. Finslige og småspiste vindrikkere vil kanskje finne andre favoritter.
Romantikk – bra for ølhunder med sans for solid mat. Finslige og småspiste vindrikkere vil kanskje finne andre favoritter.
Har du vært i Nydalen og har meninger du vil dele? Synspunkter på bloggen eller tips til nye spisesteder? Gi lyd!
Hjem til Nydalen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar