torsdag 13. mars 2014

Uke 10 - Nydalen Bryggeri og Spiseri restaurant


Startvansker ved elvebredden


Scener fra et nabobord:
To jenter på rundt 10 og 15 år setter seg ned i selskap med mor og bestemor. Etter å ha sett litt på menyen bestiller de bacalao, biff og et par andre retter pluss drikke. Servitøren noterer og forsvinner.
Ikke lenge etter dukker hun opp med drikkevarene og en kjedelig beskjed – bacalao og biff stod på middagsmenyen som ikke startet før 17, og klokka var  bare 15.45. Temperaturen ved bordet stiger. Gjestene kan slett ikke tenke seg å bestille noe fra lunsjmenyen og krever bacalao og biff. Etter flere runder uten å få særlig gehør reiser firerbordet seg snøftende og marsjerer ut fra drikkevarer og regning. Røde i toppen.

Hvem hadde rett? Gjestene som ville bestille fra middagsmenyen under lunsjen? Servitøren som sa nei?


Vi diskuterte situasjonen, som var under oppseiling idet vi satte oss ved bordet på Nydalen Bryggeri og Spiseri denne søndag ettermiddagen. Vår konklusjon? Dette kunne en flink servitør unngått, først og fremst ved å guide gjestene på rett lunsjspor under bestillingen, dernest ved å ha vært mer løsningsorientert når krisen oppsto.

Vel, vel. Vi har samme servitør. Som litt biskt møtte oss med:

- Har dere bestilt bord?

Ikke noe velkommen eller smil er å spore. Nei, vi har ikke bestilt denne søndagen – men vi har ringt og spurt om det var nødvendig, og fått beskjed om at det trenger vi ikke tenke på. Og det er mange bord ledige i lokalet – så det burde kanskje ikke være noe problem?

Servitøren snapper til seg noen menyer som hun effektivt klasker ned på et ledig bord før hun forsvinner og overlater oss til oss selv. I dag er Storm byttet ut  med en bestemor – så får vi også sjekket ut om stedet er besteforeldrevennlig.

Litt rart med en sur svenske, funderer Tjodunn – de pleier jo vanligvis være søte. Men etter å ha vært på Nydalen Bryggeri og Spiseri tre-fire ganger har vi dessverre truffet opp til flere av arten.

Ja, ja. Det råder ellers god søndagsstemning, både i familien og blant de andre gjestene på stedet. Her er det barnefamilier, storfamilier, par og enkeltstående gjester. En skjønn liten gutt i Spiderman T-skjorte suser lavt mellom bordene, men heller ikke den lille superhelten klarer å fremkalle smil hos vår blondine.

Nydalen er ikke akkurat Oslos navle, men etter at BI flyttet hit, det ble t-banestasjon og både 30- og 37-bussen går i et bankende kjør – er det ikke sååå vanskelig å komme seg hit mer. Det er dessuten hyggelig å spasere hit langs Akerselva – både ovenfra og nedenfra, sier Tjodunn, som har førstehåndskunnskap etter flere år på jobb her i nærområdet.

Menyen hos Bryggeriet og Spiseriet har høy comfort food-faktor. Real pubmat – i ordets beste forstand. Fish and chips med ertepure har vi testet med suksess både for store og små, skjønt Storm ikke var like begeistret for pureen som de voksne. Fish’en er solide ryggstykker av torsk i sprø frityr og med tartarsaus. Men sist vi spiste blåskjell her måtte kokken ha mistet sitronen i gryta, for en bitter smak  skjemte sausen, og fremkalte også sure miner hos servitøren da vi ymtet frempå om dette. Det er ikke såå lett å klage på maten, selv om man selvfølgelig bør gi tilbakemelding – og når man i tillegg blir møtt med sitronfjes blir opplevelsen dobbelt ubehagelig. Men vi synes Nydalen fortjener en sjanse til for satsing i utkant-Oslo i hyggelige lokaler og stort sett god mat – så her er vi igjen.

Hun kommer tilbake til bordet for å ta drikkebestillinger. Per spør om de fortsatt har Matiba-ølet, brygget som en Mandela-hyllest. Alkoholprosenten er 4,6664, identisk med fangenummeret. Servitøren unngår øyekontakt og lar blikket feie rundt i lokalet, mens hun forklarer at ølet ikke er klart før i neste uke. Hun svarer godt og presist på alle øl-spørsmål uten å se på noen rundt vårt bord i alle fall. Det blir en Blond og en IPA – begge fra eget bryggeri, samt en sjåførbrus.
Mormor får deilig burger, grovmalt og perfekt stekt. Burgerbrødene er myke med sprø skorpe og salaten crispy. En lykkelig Per har for annen gang gått for bangers and mash (hjemmelagde pølser og potetmos) i et lite hav av øl- og løkbasert sjysaus. Tjodunn satser for første gang på BBQ pulled pork sandwich og tror selv hun er vinneren av de tre. Salt, søt, røykesmak med kjøtt som faller fra hverandre sammen med sylskarp, syrlig løk gir det en smaksbonansa i munnhulen. Tallerkenen inneholder også burgerbrød, gode fries med skall og en litt tja coldslaw, som får stå i fred på tallerkenen uten at hun savner den et sekund.

Tre retter og tre vinnere. Vi må vel konkludere at dette var et vellykket lunsj/middagsbesøk, selv om nabobordet nok neppe var enige i dette denne søndagen. En hyggelig mannlig servitør rydder av bordet og vi betaler. 631 kroner for tre er ingen upris. Vi er alle for mette til å bestille dessert, men Per mener det ikke er så farlig. Han har smakt Guinness sjokoladekake med pistasjis her før og var ikke imponert.

Nydalen passer for:

Barnefamilier – ja, men ikke spesielt barnevennlig meny, selv om noen valg som fish and chips, skinke og hamburger kanskje kan falle i smak. Definitivt besteforeldrevennlig – mormor gir tommel opp!
Ut med jobben – perfekt. Her er det plass til mange og god mat til ålreite priser. Man kan også bestille omvisning i mikrobryggeriet med smaking av øl.
Romantikk – bra for ølhunder med sans for solid mat. Finslige og småspiste vindrikkere vil kanskje finne andre favoritter.

Tips – husk å bestille fra riktig meny til riktig tidspunkt!

Har du vært i Nydalen og har meninger du vil dele? Synspunkter på bloggen eller tips til nye spisesteder? Gi lyd!
Hjem til Nydalen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar