onsdag 5. mars 2014

Uke 9 - Døgnvill Bar & Burger på Vulkan


Jakten på Oslos beste burger – del 1“These dreams are made of cheese,

Who am I to diss a Brie

I Cheddar the world and the Feta cheese

Everybody’s looking for Stilton… “


Tavla til Døgnvill Bar & Burger gir bud om mulig kalorisjokk med sin Eurytmics-versjon.  Svake sjeler, søk dekning!

Det er mandag kveld og vi har bestilt bord til klokka 19 hos burgerfavoritten. Etter litt googling ser det ut til at Oslofolket er delt i to hovedkategorier (kanskje litt flere om vi skal være statistisk nyanserte, men pytt) – enten er du Illegal Burger-fan – eller så elsker du Døgnvill Bar & Burger på Vulkan ved Mathallen - et steinkast fra Grünerløkka.

Vi har spist på begge steder – men fra et barneperspektiv er Døgnvill å foretrekke rett og slett fordi man kan bestille bord. Det er urpraktisk, enkelte foreldre vil nok hevde et must, når man har et sultent barn med blodsukkerfall og stigende aggresjon og ikke har tid til å chille stående mens man ser de heldige som har benket seg ved bordene for å nyte burgere og godt drikke.

Døgnvill åpnet på forsommeren 2012 i Oslo og fikk gode kritikker fra anmeldere. Men har de greid å opprettholde trøkket? Vel – det var nå i alle fall smart å bestille bord, forr uten hadde vi blitt sendt bort i døra. Det er rett og slett nødvendig å booke på en helt vanlig mandag! Det vitner om popularitet. Godt jobba, Døgnvill! Skal man gå for full pakke på et deilig burgersted må man bli som barn igjen – la seg begeistre og slett ikke tenke på hva som passer sammen – bare velge det man har lyst til. Og både Fotballfrue og Grete Roede må holde seg for øynene fra nå!

- Jeg tror det blir litt voldsomt, piper Tjodunn  blekt motvillig når far og sønn kaster seg  over menyen. Men hun lar seg likevel overraskende lett overtale til kalorifest med løkringer og kyllingvinger som utgangspunkt før burgerbonansa og sjokoladefrenzy som dessert.
- Det er viktig å smake på flere forskjellige ting. På grunn av bloggen, altså, argumenterer Per. Som sagt – så gjort – og åtteåringen har kommet til himmelen!

Det blir Brooklyn lager på Per, skjønt han har ikke mer enn bestilt så kommer servitøren tilbake og sier det er tomt for det New York-baserte fatølet – men hun kan tilby flaske av det samme til 84 kroner i stedet. Tjodunn satser på at en Pepsi Max skal demme opp for kaloriraset som skal følge… Storm er klassisk med en 7Up.

7 store, mørkt brunsvarte og sticky barbeque-vinger (98,-) kom på bordet sammen med en stor porsjon løkringer (38,-). Vingene, eller klubbene, for sizen er betydelig!, er syrlig, søte, sterke og som amerikanerne sier – finger licking good. Storm tror først de er for sterke, men etter litt pushing glir de ned med smatt og slafs. Her er familien samlet.

Løkringene er også gode. 8-åringen dypper og er happy, mens de voksne nok synes det er mye frityr og røre og lite løk – greit nok.

Nesten mett allerede – dette kan bli et problem! Og tempoet er det ingenting å si på.
Servitøren snakker med gamle kjenninger på bordet ved siden av og sier det mangler betjening i kveld. Det merker vi lite til. Her går det unna! Men den kvinnelige servitøren er søt og forståelsesfull, og foreslår selv pauser mellom rettene. Takk og pris.
Hovedattraksjonen ankommer bordet. 3 ulike burgere. Storm har bestilt ost og baconburger med tørrsaltet bacon fra Idsøe og moden cheddar. Per en chipotle burger med chipotle majones og Pebre salsa og urter. Tjodunn valgte chili ribs burger – toppet med svineribbe marinert i barbeque saus med smak av chili, appelsin og ingefær.

Disse burgerne lar seg ikke spise med hendene, til skuffelse for 8-åringen. Det hadde kanskje ikke gjort seg heller – klientellet tatt i betraktning: Pene og kule mennesker med hovedvekt 25-35 år. Og i hovedsak slanke – neppe stamkunder, da hadde de nok vært drøyere rundt midten, fniser de voksne.

Burgerne er rett og slett supre. Godt kjøtt, 180 gram av okse høyrygg, perfekt stekt! Og stedet er fullt – det er kjempetrøkk på kjøkkenet – servitørene er underbemannet – og likevel: Alt går på skinner. Vi har bestilt to chips – og vi kunne klart oss med en på deling. Porsjonene er ikke for amatører – eller er vi merket av kyllingvingene og løkringene?

Men vi gir oss ikke. Det skal være dessert – det er et av løftene vi har gitt Storm. Per velger vaniljemilkshake med jordbær, Tjodunn får sjokolademilkshake og Storm velger sin ultimate favoritt brownie med is.

Vi pauser litt før desserten – men likevel kommer den nesten for tidlig. Vi er nemlig godt og vel mette. Likevel – når milkshaken og sjokoladekaka kommer på bordet… Åh, salighet. Milkshakene er begge av ypperste kvalitet basert på Charlottes iskrem. Etter smaking frem og tilbake over bordet  blir jordbærmilkshaken kåret til vinner – så vidt foran sjokoladen.
Storm synes det er perfekt at de voksne er på randen av hva de kan klare – og mesker seg med å smake begge shakene sammen med kaka.
- Beste stedet vi har vært, oppsummerer han lykkelig med sjokoladesmuler i munnvikene. Osloby.no kåret Illegal burger til byens beste – de fikk 60 % av stemmene. Vi må vel si det skal mye til å toppe Døgnvill for vår del – men jakten på den perfekte burger fortsetter!

Vi henter bilen vi har parkert i det nye parkeringshuset med innkjøring fra Maridalsveien, noe som har gjort atkomsten til Mathallen og de andre etablissementene på Vulkan svært mye enklere om du har bilen med deg.

 

Passer for:

Familier: Jubel-JA fra 8-åringen. Nam, nam fra ende til annen, fra løkringer til iskremen.
Ut med jobben: Absolutt. Er dere mange - så må nok avdelingen deles på flere bord.
Romantikk - tja. Mer jovialt enn romantisk, kanskje. Bedre for vennskap enn LOVE. Og etter en enorm burger er du kanskje ikke i stemning til så mye mer...

Hjem til Døgnvill Bar & Burger

Har du en kommentar til Døgnvill? Til bloggen eller hvor vi bør dra? Syng ut! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar