Cowboyfest på gullstripa!
- Hør! De spiller cowboymusikk, sier Storm fornøyd når vi
svinger inn fra Olaf Ryes plass og går inn dørene på nyeste tilskudd til
gullstripa – Eldhuset. Det nye spisestedet har flyttet inn mellom Villa
Paradiso og Cafe Fontes, i lokalene som Spis by Bjørungs har forlatt – på
Grünerløkkas indrefilet.
Selv om temperaturene er høstlig synkende, er det flere ute
enn inne denne ettermiddagen. Heldigvis er det lagt ut skinn til å sitte på, og
i taket gløder varmelampene friskt.
Inne blir vi møtt av en blid svenske med menyene på strak
arm. – Vi åpnet dørene i juni, forteller han, når vi spør. Det er de tidligere
driverne av Kristiania bar & café som nå prøver på nytt. I fjor høst fikk
de ikke fornyet kontrakten i Østbanehallen, og måtte se seg om etter nye
jaktmarker.
- Sørstatskjøkken! De røyker alt selv, meddeler Per med nesa
i spisekartet. – I en stor beholder inne på kjøkkenet. Kokken har fått
opplæring i Nashville, Tennessee…
På menyen står flere klassikere: Pulled pork, St. Louis
ribs, tigerreker, kyllinglår, fish’n chips, brisket, burgere og sliders. For å
få smakt mest mulig går vi for et par kombinasjoner: Storm vil ha fish’n chips
– men ikke chips – han vil, underlig nok, ha løkringer som tilbehør til fisken.
Nemas problemas, hombre.
Per bestiller en kombinasjon med tre og to tilvalg: Pulled
pork, St. Louis ribs og kyllinglår pluss tomatsalat og grillet mais. – Her skal
du i alle fall bli mett, kommenterer servitøren.
Tjodunn slår til på 5 sliders – to med blue cheese, to
cheyenne og en vanlig. Småburgerne blir servert med chips.
Fra høyttalerne strømmer tonene fra Toby Keiths siste album.
Tjodunn får Citra single hop fra Nøgne Ø fra fat, Per tar en Clausthaler og
Storm en brus. Alle er godt fornøyde, kanskje bortsett fra Per som skuler smått
misunnelig bort på Citra’en.
Det tar ikke lange tiden før maten står på bordet – bra når
man er sulten etter jobben. Porsjonene passer for cowboyer som har vært ute
hele dagen og passet på kveget.
Jippikayeee!!! Storm gafler nedpå løkringene og er fornøyd
med både smak og konsistens. De to solide fiskestykkene er også gode, men han
har aldri sett småburgere før – og dermed forsvinner to av fem over bordet.
Storms favoritt er cheyenneburgeren med bacon, mens Tjodunn synes
blåostburgeren ruler.
- Jeg synes det smaker godt. Pers tygger svett og fornøyd på
sin store kombo overstrødd med grønn og rød chili. Porsjonen er enorm, så Storm
overtar brorparten av kyllingen.
- Hmmm. Jeg synes det smaker litt likt alt sammen, sier
Tjodunn etter å ha testet Pers mat.
Det er kanskje ikke så rart, når alt har vært innom den
samme røykebeholderen på kjøkkenet? For egentlig er det ikke så lett å smake
forskjell på svin og kylling her.
- Skal vi ha dessert? spør en optimistisk Storm, men blir
nedstemt av overmette foreldre. Beer Float, vaniljeis flytende i Imperial
Stout, er det ikke mulig å forholde seg til akkurat nå.
Pris: Fish'n chips, miniburgere, St. Louis rib, pulled pork, kyllinglår, brus, clausthaler og Nøgne Ø: 791 kroner
Passer for:
Småbarnsfamilier: Her er det bare å rykke inn med store og
små. Selv om røyksmaken kan bli litt røff for de minste, bør både burgerne og
fish'n chips-en treffe blink.
Ut med jobben: Perfekt. God plass inne og ute. Spennende øl
i baren, og cowboymat i bøtter og spann.
Romantikk: Absolutt for cowgirls and -boys, skjønt å sitte under varmelampene og holde hender, mens det pulserende Løkka-livet
drive forbi har absolutt sin sjarm for andre også.
Single: Fire-fem plasser i baren.
Hjem til Eldhuset HER
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar