torsdag 4. september 2014

Uke 35 - Wurst i TorggataPølsefest på Strøget


- Kan vi ha pølser til middag?

Tipper de fleste med barn har hørt det spørsmålet mange ganger. I dag svarer vi ja, og drar med oss poden på pølsestedet Wurst. Ikke helt enkelt å finne, litt unnseelig skilting - selv om vi ved nærmere ettersyn ser den enorme pølsa som henger i vinduet. Stedet ligger inne på Strøget - innendørsforbindelsen mellom Torggata til Storgata hvor blant annet Mono ligger.

De har gått for en slags bierstube med langbord i tre, øltønnekrakker, villsvinhoder og gjøkur på veggen, og ute på Strøget er det bord, benker og blomsterkasser bak stakittgjerdet.

- De har åpent? Pølseelsker Storm ser litt tvilende ut og med rette. Her er det bare en dame bak disken og to gjester i det store lokalet - og her er det plass til mange flere. Det kommer en gjest til, men når de ikke har hamburgere snur han og går.

- Når pleier det å være mest folk her, undrer Tjodunn, og får vite at sen ettermiddag og tidlig kveld er pølsefolket på byen.

- God plass til å ta med mange fra jobben - og ikke noe problem med rølpete kolleger her, tipper jeg, sier Per. Kan det være egne kolleger han tenker på?

Damen bak disken driver med sitt og på skiltet står det: Bestill i baren - så vi kikker på tavlemenyen med pølsevalgene og tilbehøret. Hadde vært fint å få litt hjelp, og etter litt får vi kontakt bak disken.

Løtenpølsa er en akevittpølse, forklarer damen. Ellers er det lammepølser, grov pølse med pepper og bakt hvitløk, salsiccia og bratwurst. Pølsene koster 65 og 70 kroner med brød. Tilbehøret koster kr 10 - rødløkskompott, potetsalat, papayasalat, chili con carne, cheddar (som de ikke har i dag), ølmarinert bacon og sauerkraut.

Vi bestiller litt av hvert - for å være på den sikre siden bestiller guttungen to bratwurst. De voksne tar en Løten, en salsiccia og to groviser - med rødløk, chili con carne og ølmarinert bacon. To brus og Wursts eget spesialøl, brygget på Schouskjelleren mikrobryggeri:  Gjeddeøl. Damen bak disken sier det er sjefens eget brygg, men kan ikke helt redegjøre for sammenehengen med gjedda. - Det er i alle fall gutta bak Revolver som har startet Wurst - og vi åpnet dørene i august, så vi holder fortsatt på å finne ut av ting, smiler vår blide venninne bak disken.

Vi betaler, tar med oss drikkevarene og overlater stekingen til damen som har stekeplatene plassert bak bardisken. Det freser lystig og umiskjennelig pølselukt sprer seg i det tomme lokalet.

Det tar ikke lang tid før det er servering. 6 pølser og tilbehør blir satt på langbordet vi har benket oss ved. Kanskje råflott, men som eneste gjester går det bra å breie seg litt. Vi må selv jakte rundt på ketsjup og sennep som finnes av ulike slag rundt om på forskjellige bord og på bardisken.

- Brunt! sier Tjodunn. - Alt er brunt. De vinner neppe noen visuell pris for presentasjonen. Vi burde nok kanskje valgt papayasalat eller noe for å kvikke opp pølsene litt.

- Pølsene er kuttet alt for dypt, mener Per. - Noen av dem er nesten delt i to. Virker som om mye av saften renner ut av pølsene før du får spist dem. Og de er da for hardt stekt også?
Storm sier lite, men nikker fornøyd over bratwursten.

Pølsene er gode, men litt lite distinkte. Vanskelig å smake særlig forskjell på de ulike versjonene - bortsett fra salsicciaen som er litt piggere enn de andre.

- Smakte vel verken særlig akevitt, hvitløk, pepper eller hur? spør Per.
- Mnei. Smakte godt, og med bra kjøttinnhold, men vanskelig å kjenne forskjell på dem, nikker Tjodunn. Det brune tilbehøret er ikke så minneverdig. Det ølmarinert baconet smakte bacon - chilien var det lite fart i, men løkkompotten var god. Brødene er sprø og passer bra til pølsene selv om de brekker fra hverandre og er litt vanskelige å håndtere for minsten.

Vi spør og får vite at pølsene er levert av Metervare, et nytt slakteri etablert på Sinsen.
- De kan lage pølser, mener Tjodunn, men forventer du ikke litt tøffere smaker - og kanskje litt morsommere tilbehør? De fleste som kommer hit vil ha en øl og en pølse - og det finnes jo mye morsomt øl på menyen - så da burde kanskje det være litt mer rock'n roll over pølser og tilbehør også?
Stedet bør nok justere seg litt for å få suksess. Mer spennende pølser til folket, mener vi! Ryktene sier at vi da bør kikke på nok en nyåpnet pølsefantast - Torggata Kennelklubb...

Passer for:

Barnefamilier: Pølser er jo aldri feil - så om dere drar tidlig - før de andre voksne har fått for mye voksenbrus - så kan det passe bra.

Single: Ja. Her kan du henge i baren, slå av en prat med bartender/pølsekokken og mumse en pølse uten å føle deg på utstilling.

Ut med jobben: Kjør på. Her får man mat og drikke fort og det er plass til mange! Litt basic og tung mat for de mest finslige arbeidsplassene...

Roomantikk: Nei: Både Per og Tjodunn er enige - om det nå ikke er en late night date med en/ei du har truffet etter en sen og fuktig kveld på byen og dere er fysne, sånn før dere skal hjemover - så har Wurst oppe til 03.00.

Pris:
 Seks pølser med tilbehør, to brus og en øl: 527,-

Hjem til Wurst: HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar