torsdag 28. august 2014

Uke 34 - Afternoon Tea på GrandPalmesus og dus!
- Dere bør markedsføre dere som det nye sjekkestedet!


Salgs og markedsdirektør Kari Hasselknippe som nettopp har fortalt oss at det nok er mest kvinner som samles her, særlig lørdager, ser overrasket og ikke helt overbevist ut, men Storms morfar lar seg ikke stoppe.
- Med så mange damer samlet, burde mennene flokke seg utenfor! nikker han fornøyd og slår ut med armene.

Ukens matopplevelse er med tre generasjoner for virkelig å teste om den passer for alle aldersgrupper. Konseptet Afternoon Tea er erkebritisk. Historien vil ha det til at Afternoon Tea ble startet av Anna, den syvende Duchess of Bedford. Da hun levde, på slutten av 1700-tallet og starten av 1800-tallet, ble det bare servert to måltider pr. dag - en solid frokost og middag om kvelden. Hertuginnen ble, ikke så underlig kanskje, småsulten utover dagen og innførte et ekstra måltid som ble servert i budoiret på ettermiddagen - te og små smørbrød og kaker. Dette spredte seg snart blant fiffen og Afternoon Tea ble et begrep.
Les mer om Afternoon Tea HER


I våre dager er det på grunn av vanlig arbeidstid ikke så lett å få klemt inn en ettermiddagste av denne typen, men siden Grand nå har Afternoon Tea på programmet er fristelsen for stor til at vi kan stå imot.

Vi inntar Grands grønne oase: Palmen. Lekkert oppusset til 100-årsjubileet av Anemone Wille Våge. Onsdag til og med lørdag serveres lekreriene i Palmen fra klokken 14 til 17. Vil du komme lørdag bør du bestille bord.

De voksne starter AfternoonTea med et glass Ruinard champagne, mens junior får velge mellom kokkens nylagde safter - bringebær, solbær eller stikkelsbær. Valget ble tradisjonelt - bringebær. Det angrer han ikke på!

Vi får velge te - og det blir fruktte på minsten, Lady Grey på Tjodunn og svart Ceylon te på besteforeldrene.

- Fin sofa, sier morfar til Storm. - Her kan vi legge oss ned og ta en strekk etter at vi har spist. Guttungen gjør store øyne og lurer på om bestefaren mener alvor, før han avslører spøken.
- Seriøst, morfar, sier han og himler med øynene.

Så kommer herlighetene inn på stettfat i tre etasjer + eget sconesfat. Det ser ekstremt deilikat ut.
Nederst er det salte munnfuller. Den obligatoriske agurksandwichen her presentert med Nyr, en fenalårs kornett og en rundt røykelaksbit.

I tillegg er det makroner, marsipan, sjokoladekake, marshmallows og sitronterter - og så scones. Sconesene er i særklasse og smelter i munnen sammen med sitt følge av krem/rømme og syltetøy. Mormor vil ha oppskriften, men får seg ikke til å spørre.

Vi får stadig påfyll av varm te fra fine kanner fra Palmens nye, lekre Wedgewood-service Daisy.
De voksne nammer seg gjennom den ene lille biten etter den andre, mens Storm denne gangen er mer tilbakeholden på de tre salte smakebitene. Søtsakene derimot går ned på høykant.

- Jeg anbefaler dette til alle barn som liker søtt, men det er ikke noe for hvem som helst. Du må være et barn som liker mye forskjellig og som ikke er redd for å smake på nye ting. Og det er ikke noe for barn som liker å løpe rundt. Best for veloppdragne barn, mener Storm.

- Stedet innbyr til samtaler - her kan du synke ned i gode stoler og i den historiske atmosfæren. Maten inspirerer og innbyr til samtaler. Ikke et sted du ber med deg en kompis - men vil du gjøre inntrykk på kjæresten og vise at du forstår og bryr deg om henne er dette en innertier! sier morfar som er ustoppelig i dag.

- Veldig bra for venninneprat, mener både mormor og Tjodunn. - Du kan ikke bytte ut middagen med afternoon tea. Det blir du ikke mett av.

Men burde det vært en liten munnfull til med saltmat?
Jo, det er alle enige om. Da ville det vært helt perfekt!

Passer for:

Barnefamilier: Nei. Men har du et barn som elsker søtsaker, liker å sitte stille og konversere de voksne - så kan det kanskje passe.

Romantikk:- Ja - er du mann og vil imponere kjæresten - så ta henne med her. Passer uansett alder!

Ut med jobben: Nei - slett ikke - om du ikke har en liten kvinnebedrift med få ansatte. Da kan det være midt i blinken.

Jenteprat: Ja - for alle aldre!

Pris: Fire Afternoon Tea, tre champagne, et glass saft, en vann: 1578 kroner.

Hjem til Palmens Afternoon Tea: HER!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar