Tommel opp!
I love the
smell of Josper in the evening!
Fra dørene til Mathallen går opp kjenner vi tydelig lukten av grill. - Tipper det er den
kullfyrte Josper-grillen som blant annet Illegal Burger er så kjent for, sier
Tjodunn og myser opp på mesaninen hvor nykomlingen Hitchhiker nå troner over de
andre på grunnplanet.
Restauranten, under ledelse av Stian Floer på kjøkkenet,
åpnet på ordentlig i går, men det har vært flere eventer for å piske opp
stemningen. Vi har tatt med oss en ekstra matanmelder, Adrian (9), som er
storøyd forventningsfull og ørlitegranne skeptisk til spiseeventyret vi skal gi
oss ut på i dag.
Street food fra flere land står på menyen, som ingen av oss
har sett på forhånd, selv om de voksne prøvesmakte et par godbiter på
åpningsfesten sist fredag: Østers med “tropic thunder”, kongereker og lammespyd.
- Det er litt folkets hus-preg over stolene, synes
Per. Spartansk og enkelt.
- Mmm, kult, synes jeg, sier Storm. Kompisen
nikker og er enig. De to gutta forhører seg litt med servitøren om drikkemenyen
– Storm har tenkt seg en Hitchhiker soda, men de endte opp med Solo. De voksne
tok en halvliter og en alkoholfri ingefærøl – favoritten Fentimans er til vår glede på kartet. Mye å velge mellom både
på øl og vin-sidene. - Frister til å teste ut både det ene og det andre, men
det får bli en annen gang, mumler Per.
Brusen blir servert i boks til
glede for gutta. Skulle bare mangle sier barmannen – skal jo passe til street
fooden.
Etter å ha diskutert litt med en
imøtekommende servitør om hva som kunne være barnevennlig – ut fra styrke og de
unge herrenes preferanser – ender vi opp med Jian bing med crispy duck, gyoza
med reke, svin og grønn chili, samt Buns med langtidsbakt svineside til kidsa.
Etter en overjordisk pork bun-opplevelse
på Ippudo i New York må de voksne også forsøke Hitchhiker-varianten. I tillegg
blir det kongereker med pepperglaze, spicy lam kushayaki med yoghurtmynte,
kyllingvinger med molekrydder og papayasalat med chili og koriander.
Vi har ikke mer enn så vidt blitt
ferdige med bestillingen før rettene pumper ut fra kjøkkenet. Lokalet er nesten
fullt. Det sitter et par damer i baren, bordene er stort sett fylt opp med
gjester og
det sitter også noen på barkrakker langs bordet rundt gelenderet ned til selve hallen hvor man har
god utsikt til alt som utspiller seg nede på grunnplan. Vi sitter godt plassert med utsikt til kjøkkenet og det ropes: Service!” mens gatematen flyr ut i fargerike skåler og glovarme jernpanner.
Småguttas Jian bing (kinesisk
pannekake) med crispy duck går ned på høykant. De er litt mer skeptiske til
gyozaene, en slags dumplings. De voksne tar gjerne over. Gode, men har fått
litt hard medfart på den ene siden med hard stekeskorpe. Vi er glade for at vi
har valgt to porsjoner svinebuns – for her er både voksen- og barnejuryen enige
– fire tomler opp. De deilige kongerekene får vi ha i fred – noe salig griseri
å få i seg, men man glemmer alle strabaser når de saftige rekene, teinefangede
sådanne, når smaksløkene. Papayasalaten er fin som et friskt innslag mellom
smakskraftige kyllingvinger og lammespyd.
Det går hardt ut over serviettene og vi ønsker oss egentlig
en pakke våtservietter etter rekeslaktet. Nå ligger røyken som et lett, grått teppe over
mesaninen og du kan kjenne det i øynene. Burde kanskje ha litt tøffere
avtrekksvifter her? Men det legger på ingen måte en demper på stemningen.
Selv om vi egentlig er mette er det mange retter på menyen
vi fortsatt har lyst til å smake – og mens begge gutta får poppingpopcorn-is
med popcorn bestiller vi oss rice rolls med bbq svinenakke, nudler og avokado
som en siste middagsrett. For en luksus!
- Det er ekte popcorn på isen! De to kompisene gjør store
øyne når skålene blir plassert foran dem. Dette er rock’n roll! De stikker
forsiktig skjeene i iskremen og putter i munnen og øynene blir om mulig enda
større. – Det popper inne i munnen! Hør! De fniser og gaper og kikker på
hverandre. Den kuleste isen ever!
- Unnskyld – er det mulig å få oppskriften på denne isen,
spør Storm servitøren, men han tror ikke oppskriften er skrevet opp noe sted,
så den får vi dessverre ikke med oss.
Det kan nesten konkurrere tempomessig med McDonald’s, mener
Per. På 51 minutter har vi fått vann, drikkevarer, ni av ti delingsretter + to
popcornis. Her går det unna! Kunne ønsket oss litt mer tid mellom rettene så hadde måltidet hatt litt bedre flyt: Da hadde alle rettene vært varme og vi kunne kost oss enda mer med hver rett.
Så kommer risrullene. De er svære! Vi kjenner at vi egentlig
er helt mette – men alt for bloggen, så vi gafler i oss – og vi kan ikke
underslå at det er med glede. Ikke nok med det – siden det nå er to desserter
på menyen – så bestemmer vi oss for at det er matfaglig viktig at vi ikke bare
får smakt på en – så til slutt blir det sannelig en Churros med varm sjokolade
på deling. Heldigvis skal den i dessertmagen.
De spanske frityrstekte smultringstengene er drysset med sukker og
servert med flytende sjokolade til dypping. Sammen med en kaffe i ekte Hitchhiker-kopp
er det en perfekt avslutning på et godt måltid.
Hitchhiker er åpent fra 11-01 tirsdag til lørdag. 12-22 på
søndag og stengt mandager.
Kunne ønske jeg jobbet nærmere Mathallen, sukker Tjodunn,
for Hitchhiker skal ha Ramen på lunsjmenyen hver dag. Det blir garantert en helgelunsj her i
nærmeste fremtid!
Barnevennlig: Popcornisen må bli legendarisk blant både
store og små barn og andre barnlige sjeler. Gøy, gøy, gøy og godt! Ellers bør
du ha litt eventyrlystne unger, som gjerne liker litt sterk mat, om det skal
være full klaff.
Romantisk: Ikke utpreget – men fin meny hvor man kan dele og
sammen smake seg gjennom kjøkken fra mange land.
Ut med venner: Rungende ja. Veldig god stemning – perfekt
meny hvor man kan bestille – litt og litt – eller mer og mer, om du vil og
smaske seg gjennom både spennende drikke- og matmeny.
Ut med jobben: Ja, absolutt. Hos Hitchhiker blir du venner
med både kolleger og sjefen – og den gode stemningen holder seg langt inn i
neste arbeidsuke.
Pris: To brus, en ingefærøl, en pils, ti småretter, to
desserter og en kaffe: 1184 kroner.
Hjem til Hitchhiker: HER!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar