torsdag 3. april 2014

Uke 13 - Hitchhiker i Mathallen på VulkanTommel opp!


I love the smell of Josper in the evening!

Fra dørene til Mathallen går opp kjenner vi  tydelig lukten av grill. - Tipper det er den kullfyrte Josper-grillen som blant annet Illegal Burger er så kjent for, sier Tjodunn og myser opp på mesaninen hvor nykomlingen Hitchhiker nå troner over de andre på grunnplanet.

Restauranten, under ledelse av Stian Floer på kjøkkenet, åpnet på ordentlig i går, men det har vært flere eventer for å piske opp stemningen. Vi har tatt med oss en ekstra matanmelder, Adrian (9), som er storøyd forventningsfull og ørlitegranne skeptisk til spiseeventyret vi skal gi oss ut på i dag.
Street food fra flere land står på menyen, som ingen av oss har sett på forhånd, selv om de voksne prøvesmakte et par godbiter på åpningsfesten sist fredag: Østers med “tropic thunder”,  kongereker og lammespyd.

 Det er litt folkets hus-preg over stolene, synes Per. Spartansk og enkelt.

- Mmm, kult, synes jeg, sier Storm. Kompisen nikker og er enig. De to gutta forhører seg litt med servitøren om drikkemenyen – Storm har tenkt seg en Hitchhiker soda, men de endte opp med Solo. De voksne tok en halvliter og en alkoholfri ingefærøl – favoritten Fentimans er til  vår glede på kartet. Mye å velge mellom både på øl og vin-sidene. - Frister til å teste ut både det ene og det andre, men det får bli en annen gang, mumler Per.

Brusen blir servert i boks til glede for gutta. Skulle bare mangle sier barmannen – skal jo passe til street fooden.

Etter å ha diskutert litt med en imøtekommende servitør om hva som kunne være barnevennlig – ut fra styrke og de unge herrenes preferanser – ender vi opp med Jian bing med crispy duck, gyoza med reke, svin og grønn chili, samt Buns med langtidsbakt svineside til kidsa.

Etter en overjordisk pork bun-opplevelse på Ippudo i New York må de voksne også forsøke Hitchhiker-varianten. I tillegg blir det kongereker med pepperglaze, spicy lam kushayaki med yoghurtmynte, kyllingvinger med molekrydder og papayasalat med chili og koriander.

Vi har ikke mer enn så vidt blitt ferdige med bestillingen før rettene pumper ut fra kjøkkenet. Lokalet er nesten fullt. Det sitter et par damer i baren, bordene er stort sett fylt opp med gjester og

det sitter også noen på barkrakker langs bordet rundt gelenderet ned til selve hallen hvor man har
god utsikt til alt som utspiller seg nede på grunnplan. Vi sitter godt plassert med utsikt til kjøkkenet og det ropes: Service!” mens gatematen flyr ut i fargerike skåler og glovarme jernpanner.

Småguttas Jian bing (kinesisk pannekake) med crispy duck går ned på høykant. De er litt mer skeptiske til gyozaene, en slags dumplings. De voksne tar gjerne over. Gode, men har fått litt hard medfart på den ene siden med hard stekeskorpe. Vi er glade for at vi har valgt to porsjoner svinebuns – for her er både voksen- og barnejuryen enige – fire tomler opp. De deilige kongerekene får vi ha i fred – noe salig griseri å få i seg, men man glemmer alle strabaser når de saftige rekene, teinefangede sådanne, når smaksløkene. Papayasalaten er fin som et friskt innslag mellom smakskraftige kyllingvinger og lammespyd.

Det går hardt ut over serviettene og vi ønsker oss egentlig en pakke våtservietter etter rekeslaktet.  Nå ligger røyken som et lett, grått teppe over mesaninen og du kan kjenne det i øynene. Burde kanskje ha litt tøffere avtrekksvifter her? Men det legger på ingen måte en demper på stemningen.

Selv om vi egentlig er mette er det mange retter på menyen vi fortsatt har lyst til å smake – og mens begge gutta får poppingpopcorn-is med popcorn bestiller vi oss rice rolls med bbq svinenakke, nudler og avokado som en siste middagsrett. For en luksus!

­- Det er ekte popcorn på isen! De to kompisene gjør store øyne når skålene blir plassert foran dem. Dette er rock’n roll! De stikker forsiktig skjeene i iskremen og putter i munnen og øynene blir om mulig enda større. – Det popper inne i munnen! Hør! De fniser og gaper og kikker på hverandre. Den kuleste isen ever!
- Unnskyld – er det mulig å få oppskriften på denne isen, spør Storm servitøren, men han tror ikke oppskriften er skrevet opp noe sted, så den får vi dessverre ikke med oss.

Det kan nesten konkurrere tempomessig med McDonald’s, mener Per. På 51 minutter har vi fått vann, drikkevarer, ni av ti delingsretter + to popcornis. Her går det unna! Kunne ønsket oss litt mer tid mellom rettene så hadde måltidet hatt litt bedre flyt: Da hadde alle rettene vært varme og vi kunne kost oss enda mer med hver rett.

Så kommer risrullene. De er svære! Vi kjenner at vi egentlig er helt mette – men alt for bloggen, så vi gafler i oss – og vi kan ikke underslå at det er med glede. Ikke nok med det – siden det nå er to desserter på menyen – så bestemmer vi oss for at det er matfaglig viktig at vi ikke bare får smakt på en – så til slutt blir det sannelig en Churros med varm sjokolade på deling. Heldigvis skal den i dessertmagen.  De spanske frityrstekte smultringstengene er drysset med sukker og servert med flytende sjokolade til dypping. Sammen med en kaffe i ekte Hitchhiker-kopp er det en perfekt avslutning på et godt måltid.

Hitchhiker er åpent fra 11-01 tirsdag til lørdag. 12-22 på søndag og stengt mandager.

Kunne ønske jeg jobbet nærmere Mathallen, sukker Tjodunn, for Hitchhiker skal ha Ramen på lunsjmenyen hver dag.  Det blir garantert en helgelunsj her i nærmeste fremtid!

Barnevennlig: Popcornisen må bli legendarisk blant både store og små barn og andre barnlige sjeler. Gøy, gøy, gøy og godt! Ellers bør du ha litt eventyrlystne unger, som gjerne liker litt sterk mat, om det skal være full klaff.
Romantisk: Ikke utpreget – men fin meny hvor man kan dele og sammen smake seg gjennom kjøkken fra mange land.
Ut med venner: Rungende ja. Veldig god stemning – perfekt meny hvor man kan bestille – litt og litt – eller mer og mer, om du vil og smaske seg gjennom både spennende drikke- og matmeny.
Ut med jobben: Ja, absolutt. Hos Hitchhiker blir du venner med både kolleger og sjefen – og den gode stemningen holder seg langt inn i neste arbeidsuke.

Pris: To brus, en ingefærøl, en pils, ti småretter, to desserter og en kaffe: 1184 kroner.

Hjem til Hitchhiker: HER!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar