Bisletts ukjente vinner
Hvorfor har ingen fortalt oss om dette superkoselige
spisestedet? Fordi de ville det skulle være hemmelig?
- Dette stedet visste jeg faktisk ingenting om på forhånd, sier Per. Vi sitter ved vinduet på De fire store og kikker ut i Johannes Bruns gate. I øyekroken ser vi Ljabru-trikken dundre forbi i Thereses gate, mens Marvin Gaye i bakgrunnen får hverdagspulsen til å slå litt roligere.
Kombinasjonen kolonial og restaurant finnes det noen av fra
før i Oslo – vi har god erfaring fra Mat og Mer på Bjølsen, blant annet. I
Mathallen på Vulkan er det også muligheter for å kombinere restaurantbesøket
med innkjøp av varer du ikke vet du vil ha før du ser dem i hyllen.
- De fire store-navnet må vel henspille på Ibsen, Bjørnson
Kielland og Lie, sier Tjodunn. Ikke så usannsynlig, for inne i en av de små
spisestuene er veggene dekket av bøker fra gulv til tak.
Men Christoffer bak ferskvaredisken avslører svaret: Navnet kommer fra de fire store grønnsakene gulrot, sellerirot, løk og purre;
tradisjonell basis for kraft og supper. Nemlig.
Menyen er ikke lang: Syv mindre retter og fire hovedretter.
8-åringen blir overtalt til å prøve kyllingbryst med tagliolini, Tjodunn velger
spansk eggekake med salat mens Per går for ovnsbakt torsk med ramsløkrisotto.
Det nytter ikke å si nei til dessert når 8-åringens ultimate
favoritt – brownie – er en mulighet. Her er det en kokosvariant med vaniljeis
som blir servert. Mektige saker, men den får absolutt
Selv med disse små minusene, er De fire store et sted vi
helt sikkert kommer til å besøke igjen. Denne tirsdagen er det godt med plass,
men den koselige belgiske servitøren Kimberly kan fortelle at dagen før, da var det
stuvende fullt. Heldige er de på Bolteløkka som har en slik nabolagsrestaurant!
Passer for:
Ut med jobben: Check! Ikke for de største forsamlingene
riktignok, men er dere en gjeng på 4-8 personer er dette et ypperlig sted.
Romantikk: Høy kosefaktor.
Pris: To glass prosecco, spansk eggekake, kyllingbryst med
pasta, torsk med risotto, to kaker, to økologiske juicer: 824 kroner.
Hjem til De fire store HER
Hjem til De fire store HER
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar