torsdag 10. april 2014

Uke 14 - Jonoe sushi på Ringen
Livrett på pinne!
- Hvis jeg bare kunne spise én ting resten av livet skulle det vært sushi! deklamerer poden med patos. 

Vi har kommet frem til en av Oslos mange sushisteder. Det har blitt hevdet at fredagssushi er den nye fredagstacoen- og kanskje er det noe i det? Oslo har ifølge nettstedet oregano.no pr i dag registrert 53 sushisteder – fra enklere take aways til toppklasserestauranter.

Jonoe på Ringen som vi besøker i dag ligger nok i øvre sjiktet – prismessig – men vil de holde kvalitetsmessig? Osloby/puls – har hevdet at de ikke har økt prisene på 5 år. Denne journalistiske vinklingen har fått eierne til å heve prisene. – Det er bare på grunn av prisen på råvarene, sier servitøren. Stemmer sikkert, men litt rart at det først skjer rett etter Aftenpostens besøk? Nuvel. Må ha vært veldig dyrt for fem år siden da, kanskje?

Vi har bestilt bord – og det er vi sannelig glade for. Det mangler ikke på gjester denne vanlige hverdagen. - Perfekt for venninneprat, mumler Per – basert på et overblikk over klientellet. Her er det myyye damer. – Hmmm. Bør ikke ha for mye på hjertet som nabobordet ikke behøver å høre, innvender Tjodunn, men helt klart et hyggelig sted – og etter et par glass vin – who cares?

Guttungen har overraskende eksklusiv smak – her er det hummer eller kongekrabbe som er tingen. Etter at han dro hummer i teinene med morfar i vinter, tror han kanskje det er en hverdagslig greie? Han ønsker seg vårruller og maki med  tempura kongekrabbe.

Per forsøker seg på Bonsai-meny 1. Forretten fra er laksesashimi med husets ponzusaus, garnert med vårløk, grønn asparges og lakserogn. Deretter følger kongereker på spidd, sammen med en liten salat smakt til med husets dressing, mango og søt chili. Tredje element i Bonsaii-menyen er fem assorterte nigiri og en maki med tempura fisk, chilimajones og avocado.
 Tjodunn går for en hovedrett med sushi og maki – prisgitt kjøkkenets bestemmelser.
Med dagens lekser unnagjort forsvinner småen inn i Ipod med øretelefoner mens han venter på godsakene. De voksne sjekker utsikten, vi har vært heldige og fått vindusbord, ut mot Oslos største NAV-kontor. Ikke mye aktivitet der på ettermiddagstid, derimot ser flere av de som går forbi ut til å ha kinoen Ringen i sikte, og noen skal på trimmings på Elixia.


Servitøren er hyggelig og blid. Det røde risølet, Tjodunns ugle-favoritt etter besøk på Petter Stordalens hotellrestaurant i Göteborg, Vraa, har de dessverre kun på menykartet. – Vi har vært litt sene med bestillingen, innrømmer servitøren ærlig. Æsj!

Det ble en Kirin i stedet for. Vi får drikkevarene, Kirien er helt til å leve med og ikke lenge etter kommer maten også.

Men her blir det trøbbel. Både vårrullene og kongekrabbemakien til 8-åringen, og Tjodunns hovedrett, kommer samtidig med Pers forrett. Deretter blir det leeeenge å vente før hovedretten fra Bonsaii-menyen kommer på bordet. Da har både Tjodunn og 8-åringen spist opp sin mat, og blir sittende og se på Per meske seg med de lekre kongerekene. Så blir vi sittende i syv lange og syv brede før siste del av Bonsaii-menyen ankommer bordet. Da har Tjodunn og poden for lengst resignert, og bestilt en ekstra kongekrabbe-maki på deling.Men en god ting fører i alle fall ventetiden med seg. Poden blir sittende og fikle med spisepinnene, og plutselig, når kongekrabbe-makien lander på tallerkenen, griper han tak i godbitene med spiseredskapene og langer i seg! 
- Mamma, pappa, se! Nå kan jeg spise med pinner!

Passer for: 
Barnefamilier: Jonoe er nok et av Oslos finere sushisteder, så de andre gjestene er kanskje ikke overbegeistret for småfolk ved nabobordet. Men ta gjerne sjansen hvis barna liker sushi vel og merke. For her er det ingen barnemeny med norske alternativer.

Ut med jobben: Absolutt, hvis dere ikke er altfor mange. Kanskje kombinere noen sushibiter og etpar øl med et kinobesøk på Ringen?

Romantikk: Helt middels. Her er det litt for tett mellom bordene. Kosepraten kan fort bli delt av mange.

Pris: To brus, en øl, to kongekrabbe-maki, en Bonsai-meny, Nigiri & Maki og vårruller: 1190 kroner.

Hjem til Jonoe: HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar