Tacos på en tirsdag
Regnet faller over Oslo denne
novemberhverdagen. Likevel er vi lette i steget når vi spaserer under
paraplyene nedover trikkegaten på Grünerløkka. Gutta skal spise tacos -
på en helt vanlig tirsdag!
Egentlig hadde vi tenkt å besøke
Tijuanas nye avdeling i Sporveisgata på Majorstua. Den åpnet 30. oktober, men
dessverre er det et lukket arrangement akkurat denne dagen. Derfor må det bli
meksimat på Grünerløkka i stedet.
Tijuana i Thorvald Meyersgate åpnet dørene 1.
november i fjor, omtrent samtidig med Taco Republica i Storgata. Der spiste vi
i januar, og var absolutt fornøyde. Så nå er vi spente på om Tijuana holder
samme nivå. Avisenes matanmeldere har absolutt vært positive. Aftenposten ga
karakteren 4 av 6, mens Andre Blomberg-Nygård (@heltchef) i VG var mer
begeistret og trillet terningen til en femmer.
Tjodunn er utenlands på jobb,
så denne gangen er det ren guttekveld på byen. Per og Storm har tilkalt
forsterkning fra Tromsø, fetter Eilif sier aldri nei takk til noen brennhete
tacos.
Innenfor dørene er køen lang. Noen
har tydeligvis tatt sjansen på et dropin-besøk, men blir høflig avvist. Vi har
heldigvis reservert, og en travel servitør bare peker mot det eneste ledige
bordet i lokalet. For her er det stinn brakke. Støyen står som en vegg mot oss,
og bakgrunnsmusikken virker totalt unødvendig.
Vi har da en viss erfaring med
meksimat på Løkka tidligere. Litt lenger opp i gaten ligger Mucho Mas, der vi
koste oss en kveld tidligere i sommer. Og enda lenger oppe ligger Habanero, som
har vært mellomstasjon for nachos og en sterk margarita på vei hjem fra by’n.
Vi blir sittende en ti minutters
tid før servitøren får tid til oss. Smilende kan hun fortelle at, jo da, alle
kvelder er vanligvis travle på Tijuana.
- Men dere skulle vært her en
lørdag! Da er det virkelig fullt kjør!
9-åringen bestiller seg taco med
langtidsstekt andekjøtt, chili, koriander og chipotlekrem, og tostadas med
grillet argentinsk entrecote, salat, koriander, syltet rødløk og guacamole. Vi
andre to klarer ikke helt å bestemme oss, men ender opp med en meny til 289 kr.
per person, der det reklameres med at kjøkkenet plukker det beste fra
spisekartet.
- Dette er noe for storspisere.
Håper dere er skikkelig sultne, sier servitøren, før hun sprinter inn på
kjøkkenet med bestillingen.
Guacamolen som ganske snart lander
på bordet, holder absolutt mål. Chunky i konsistensen, og du merker at chilien
er i sving. Den kremede maissuppen med bacon og chili kunne godt vært varmere,
men er tydelig og god i smaken. Rekecevichen mangler kanskje litt sødme? Uansett ligger
den et stykke bak cevichen vi spiste på den nye peruanske restauranten Aymara i Parkveien sist uke.
Deretter kommer torsketaco,
andekjøtt-taco og taco med bresert lam på løpende bånd. Mye – og godt! Men
egentlig kunne vi faktisk tenkt oss maten enda litt hottere! Etter en
avstemning rundt bordet, er konklusjonen klar: Tacoen med
langtidsstekt
andekjøtt er kveldens vinner!
Dessert har vi alltid plass til.
Den meksikanske sjokoladekaken med tequilabakt mango kan anbefales. Litt mer
jobb er det å få i seg jordbærcocktail med krem og crispy kakebiter.
Pris:
En alkoholfri drink, en cola, en
pils, to menyer, en taco, en tostada, to desserter og to kaffe: 1094 kroner.
Passer for:
Barnefamilier: Tja, tacos blir
aldri feil, skjønt noen barn kan nok gå på en smell om de forventer Santa Maria fra super'n. Det er kanskje lurest å gå for lunsj; å jage rundt etter små barn i
et stuvende fullt og trangt restaurantlokale er aldri en innertier.
Ut med jobben: Kjør på! Tijuana
har en spennende drikkemeny med mange varianter av tequila, margarita, mojito,
colada og daiquiri. Men lurt å reservere!
Romantikk: Check! Paret på
nabobordet var tydeligvis ute på sin første date, og det så ut til å bli en date nr to også.
Hjem til Tijuana HER
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar