fredag 1. august 2014

Uke 30 - Mucho Mas på GrünerløkkaTraust gammel taco-traver
- Var det ikke en eller annen kjendis – en band-kjendis – som startet dette etablissementet? undrer Per.
- Aner ikke, sier Tjodunn, men stedet har vært her så lenge jeg kan huske på Løkka. Spent på å se om den har klart seg i forhold til nye, hippere og kanskje mer autentiske taco-steder, som Taco Republica og Tijuana?


Vi har funnet veien til Mucho Mas på Grünerløkka. Og siden de dager er over hvor man satt og lurte på ting mer enn 30 sekunder, har Per funnet kjendissvaret via sin favorittsyssel – Google.

Restauranten startet i 1996 og nærmer seg 20-årsjubileum. Ifølge Osloby var de de første som serverte god mat til en rimelig penge på løkka. De
var ikke den første meksikaneren, men må være den som har holdt seg lengst, tror Tjodunn. Mucho Mas betyr – «og mye mer» på spansk – og porsjonene er deretter.

Stedet ble startet av Ned Leukhardt. Han overtok da det het Min Cafe, hvor Jokke stod i oppvasken og det skal være den eneste jobben han har hatt bortsett fra å være rockelegende. Ned selv var trommis i det californiske cultbandet Walls of Voodoo. I åpningsåret ble Mucho Mas kåret til Beste utested av Natt & Dag. Restauranten fikk full oppgradering og ny meksikansk kokk i 2012. Så sier vi takk til Per og Google og er spente på om den gamle traveren har holdt seg.

Det er stinn brakke – både inne og ute på den store plattingen der meksikaneren har uteserveringen sin i Thorvald Meyers gate, nedenfor Vardøens Hotel Havana og ovenfor hans Bistro Brocante. Vi får vente litt i baren før et bord blir klart. Klientellet er ganske ungt, flere har med seg barn, og stemningen er særdeles laid back.
Etter en liten gjesteopptreden i baren får vi bord inne – det er ikke akkurat 30 grader ute denne litt sene søndagskvelden – og vi er litt kulsne. Menyen er ferdigstudert – så vi kaster oss over en servitør og plasserer bestillingen. Per får seg et ekte macho-øl  – Mahou, spansk, mørkt øl som lukter kaffe.

Vi bestiller guacamole med nachochips og patas tapas som forrett, og quesedilla (mild),
burritosalat og taco tinga. Klokka nærmer seg vanlig leggetid, men vi og de andre foreldrene på stedet har tatt sommerferien på alvor – så vi kaller det bare kveldsmatmiddag.

Den store og fulle uteserveringen gjør at maten tar sin tid. Servitøren beklager.

Potetene er gode og det samme er guaccamolen, men den er da utrolig liten til prisen? Riktignok har vi fått nesten en hel chipspose, men det hadde
kanskje fungert bedre med mindre chips og mer av det grønne gullet?
– Jeg ser du svetter godt, pappa, kommenterer poden høyt og tydelig. - Må være potetene, mumler Per.
Både taco med kylling tinga og quesedillaen er helt ok. Det samme er salaten. Er det minneverdig – nei, det er det ikke.

Kan man fortsatt bli mett for en billig penge her? Absolutt. Er et hyggelig sted å ta en matbit, men kanskje ikke et sted man bør ha for høye forventninger til matmessig.

Passer for:
Barnefamilier: Absolutt. God stemning og plass for de små.

Romantikk: Tja – mexikansk mat blir ofte ganske grisete – så vi stemmer nei. Trangt mellom bordene er heller ikke perfekt for datenight.

Ut med jobben: Ja – om dere får stablet dere sammen rundt bordet kan det være et fint etter jobben-sted med øl og tacos. Men – de tar ikke bordbestilling her – ingen unntak, står det på hjemmesiden.
Take away kan du også få. Familietrioen synes vi lager like god mat hjemme - men om man ikke gidder - så kan dette være et alternativ.


Pris: Tre forretter, tre hovedretter, en øl, fire brus: 942 kroner

Hjem til Mucho Mas: HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar