Vågestykket i Barcode
Servitøren: – Jeg var også skeptisk til tunge, men da jeg
smakte på kjøkkensjefens, ble jeg overbevist.
Storm (9) sperrer øynene opp: – Smakte du på tunga
hans???
Så her blir det vel erkenorsk i lange baner? – Vel, i
hovedsak, sier restauratøren Jørn Lie. – Men vi kommer jo til å skjele litt til
utlandet også. Ekte trøfler vokser for eksempel ikke i Norge…
Det er den gode, gamle
søndagsmiddagen Vaaghals-gjengen ønsker å bringe til heder og verdighet igjen –
riktignok med en moderne twist. Her bæres rause porsjoner med fisk eller godt
mørnet kjøtt til bordet, og så er det sosial deling av maten. «Her skal delast,
nytast, snakkast og drikkast. Det er restauranten me alltid har drøymt om å
skapa», skriver Brimi &
co. på hjemmesiden.
Kalvetungen (138 kr) har vi
nevnt, og at servitøren er begeistret for den, skjønner vi godt. Kjøttet er noe
av det møreste vi har smakt. Så er det breiflabben:. Pannestekte kjaker med
blåskjell, grønnkål og majones med nøttesmør (132 kr) er rett og slett en
harmonisk rett, der tilbehøret tilfører det massive og litt faste fiskekjøttet
saft og kraft. Ferskmarinerte kamskjell med østersmajones, Hardanger-epler,
reddiker og brønnkarse (175 kr) ser litt blass ut i anretningen, men smaker
deilig markant av hav.
Så er vi klare for kjøtt. Mye
kjøtt. Store stykker entrecote og ytrefilet av okse kommer fra
mørningsskapet,
der de henger inntil 60 dager. På planken som bæres til bordet, troner også et
stort lammestykke. Kjøkkenet har ikke holdt tilbake på mengden, vi får store
problemer med å få i oss alt. Og aldri før har vi spist bedre kjøtt til en
søndagsmiddag, selv på en fredags kveld.
Tilbehøret er også vel
ivaretatt. Vi velger, i tillegg til dagens poteter, perlespeltrisotto og
skorsonerot (fattigmannsasparges) med honning og hasselnøtter. Og jammen deiser
det ned en tallerken sopp på bordet også, som vi ikke har bestilt. Men ingen poteter!
Vi må gjøre servitøren oppmerksom på det og potetene kommer raskt. Soppen får vi beholde. Vi avskriver det lille feiltrinnet som litt startrusk i maskineriet.
Er det mulig å orke dessert
etter denne orgien? Egentlig ikke, men ingen søndagsmiddag uten dessert! Vi bestiller
karamellpudding av kondensert melk med pisket krem og is. Deilig, deilig, men
vi lurer alle tre på om mormors hjemmelagde karamellpudding likevel er strået
hvassere.
Pris: To champagne, en flaske
rødvin, juice, tre forretter, mengder av kjøtt og dessert: 2130 kroner.
Passer for:
Barnefamilier: Ja, hit kan hele familien gå. Kanskje hvis det er en anledning som skal markeres?
Ut med jobben: Absolutt. Perfekt for firmalunsjer, jubileer - eller hvis dere rett og slett bare vil gå ut og kose dere en kveld med god, norsk mat.
Romantikk: God plass mellom bordene, så her kan hete følelser få fritt utløp.
Single: Ja, alenespisere kan nyte sitt måltid ved småbord i baren om de ikke har lyst til å sitte i restauranten.
Hjem til Vaaghals HER
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar